Συνέντευξη – Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική

του Αντώνη Αντωνόπουλου για το insuranceforum.gr.

Ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική συμμετείχε στις εργασίες του 29ου Thessaloniki Insurance Conference που έλαβε χώρα την Τετάρτη 06 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη «Διαμεσολάβηση στη νέα ψηφιακή εποχή». Ο κ. Σεμερτζόγλου άνοιξε την τελευταία ενότητα του Συνεδρίου: “InsureTech – Η ψηφιοποίηση του κλάδου και οι ευκαιρίες για τους επαγγελματίες” με την ομιλία του με θέμα: “Η εξέλιξη των ψηφιακών οικοσυστημάτων στην Groupama Ασφαλιστική” επισημαίνοντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στην ασφαλιστική βιομηχανία. Παράλληλα, πραγματοποίησε μία αναδρομή στην ψηφιακή τεχνολογία της Groupama Ασφαλιστική και αναφέρθηκε στις διακρίσεις που κατέχει η εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής, ο κ. Σεμερτζόγλου παραχώρησε συνέντευξη στο insuranceforum.gr.

Κύριε Σεμερτζόγλου,

Το διαδίκτυο αλλάζει τα πάντα στον τρόπο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών και στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων. Πώς η Groupama Ασφαλιστική εξελίσσεται, ώστε να γίνει μία σύγχρονη digital ασφαλιστική;

ΚΣ: Νομίζω ότι το digitalization των ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και όλης γενικά της βιομηχανίας δεν αποτελεί καταρχήν πανάκια και ταυτόχρονα δεν είναι η μοναδική λύση. Αν ο στόχος μιας εταιρείας δεν είναι η πραγματική εμπειρία του τελικού καταναλωτή, του πελάτη της, τότε οποιαδήποτε ψηφιοποίηση οδηγεί μάλλον σε λανθασμένο δρόμο. Εμείς στην Groupama προσπαθούμε το τελευταίο διάστημα, γιατί είναι και μες το DNA μας, όπως περιγράφεται και στη στρατηγική μας, να αλλάξουμε όλες εκείνες τις δομές της οργάνωσης και των διαδικασιών, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον τελικό καταναλωτή, στον πελάτη και στον συνεργάτη. Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα που να είναι σύγχρονα και που να μπορούν τα επόμενα χρόνια να προσελκύσουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό πελατών της νέας γενιάς.

Τι ευκαιρίες δίνει στους επαγγελματίες η ψηφιοποίηση του κλάδου;

ΚΣ: Τεράστιες, αρκεί να μην τη φοβηθούν και να μη τη δουν ως εχθρό. Η ψηφιοποίηση μόνο ευκαιρίες δίνει αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά δεδομένα που έχουμε πλέον για την επεξεργασία των στοιχείων των πελατών μας και όλο το καινούργιο περιβάλλον στο οποίο θα ζούμε. Ξανά λέω, αρκεί κάνεις να μπορεί να τις δει, να τις αναγνωρίσει, να πάει παράλληλα με αυτές και όχι αντίθετα.

Τεχνητή νοημοσύνη, bots και aggregators; Μήπως αποτελούν κίνδυνο για τον διαμεσολαβητή;

ΚΣ: Για άλλους μπορεί να είναι κίνδυνος για άλλους ευκαιρία. Σίγουρα οι άνθρωποι της νέας γενιάς είναι εξοικειωμένοι με αυτά και συνεπώς οι εταιρείες καθώς και οι διαμεσολαβητές, οι οποίοι θα έχουν τα επόμενα χρόνια να πουλήσουν προϊόντα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα πρέπει σίγουρα να συμπεριφέρονται παρόμοια.

Τώρα είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιούμε μικρές λέξεις, όπως IOT, AI, GDPR και IDD. Το θέμα, όμως δεν είναι να έχεις ακρωνύμια ή μικρές λέξεις. Το θέμα είναι πραγματικά να μπορείς να αξιοποιήσεις την τεχνολογία σε όλα της τα επίπεδα. Για μένα και την Groupama οφείλεις πάντοτε να στοχεύεις στο να παρέχεις στον πελάτη σου μια ολοκληρωμένη, άμεση και ταχύτατη εξυπηρέτηση. Αυτό που στη σύγχρονη εποχή λέμε one seamless and simple customer experience. Γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο, που στην δική μας δουλεία για τον πελάτη έρχεται τη στιγμή της αλήθειας, που δεν είναι άλλη από τη στιγμή της αποζημίωσης. Φυσικά οφείλεις να δίνεις στον κάθε συνεργάτη όλα εκείνα τα ψηφιακά εργαλεία και τις πλατφόρμες, ούτως ώστε να κάνεις την δική του δουλεία πιο εύκολη, πιο γρήγορη για να είναι κοντά στον τελικό καταναλωτή και στην ουσία να κάνει τη δουλεία του, που είναι η πώληση.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]