Συνέντευξη – Ιωάννης Μανίκας Account Manager, Glassdrive

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η μεγάλη ετήσια συνάντηση της διαμεσολάβησης για την Βόρεια Ελλάδα, το 29ο Thessaloniki Insurance Conference με θέμα: «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Τετάρτη 06 Μαρτίου στο Porto Palace Hotel Thessaloniki.

Πιστή στην παρουσία της για ακόμη ένα συνέδριο η Glassdrive μέσω του Account Manager κ. Ιωάννη Μανίκα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πώς θα είναι η επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων αλλά και το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο κ. Μανίκας έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία της Glassdriveστην Ελλάδα αλλά και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής, ο κ. Μανίκας παραχώρησε συνέντευξη στο insuranceforum.gr και στον Αντώνη Αντωνόπουλο.

Κύριε Μανίκα,

Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία των έξυπνων αυτοκινήτων. H Glassdrive είναι ήδη έτοιμη για την επόμενη μέρα;

ΙΜ: Ευχαριστώ για την ερώτησή σας, καθώς μου δίνετε την ευκαιρία να αναφερθώ σε μία τάση της αγοράς αυτοκινήτου, στην οποία το Group της Saint-Gobain, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα επενδύοντας και εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής.

Το έξυπνο αυτοκίνητο με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης γίνεται πραγματικά ένας ζωτικός χώρος για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες, χάρις στην ασφάλεια, την ευκολία και τελικά τον επιπλέον χρόνο που προσφέρει. Τα έξυπνα οχήματα δεν αποτελούν ένα μελλοντικό σενάριο, αλλά μία πραγματικότητα για την ελληνική αγορά. Το δίκτυο της Glassdrive έχει τη δυνατότητα σήμερα να εξυπηρετεί οχήματα τέτοιων τεχνολογιών.  Σε αυτό συντελούν τρεις παράγοντες:
Ο πρώτος είναι η τεχνική κατάρτιση των ανθρώπων της Glassdrive, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τόσο την τεχνογνωσία του διεθνούς δικτύου της Glassdrive όσο και της Saint-Gobain του μεγαλύτερου κατασκευαστή κρυστάλλων οχημάτων παγκοσμίως. Μία εταιρεία η οποία διακρίνεται για την αρτιότητα των προϊόντων της και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι η μακροχρόνια εμπειρία μας στη διαχείριση εταιρικών στόλων οι οποίοι εκσυγχρονίζονται διαρκώς με ταχύτατους ρυθμούς γεγονός που δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Ο τρίτος παράγοντας είναι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Το δίκτυό μας είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα παραμετροποίησης ADAS τα οποία είναι απολύτως συμβατά με όλες τις μάρκες και τα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών που φέρνουν τέτοιες τεχνολογίες.

Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα κρύσταλλα αυτοκινήτου στην ψηφιακή εποχή;

ΙΜ: Τα νέα «έξυπνα» παρμπρίζ έχουν καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία των επονομαζόμενων «συνδεδεμένων» αυτοκινήτων (connected cars), διεκδικώντας πρόσβαση και διαχείριση σε μεγάλους όγκους δεδομένων (big data). Μέχρι σήμερα είχαμε τη δυνατότητα, μέσω οθονών Head Up Display (HUD), να πληροφορούμαστε για μία πληθώρα στοιχείων, όπως την ταχύτητα, την κατανάλωση του καυσίμου, την απόδοση της πέδησης καθώς και για πολλές ενδείξεις ασφάλειας του οχήματος. Οι ικανότητες ανάλυσης και επεξεργασίας των έξυπνων παρμπρίζ, όμως, ξεφεύγουν από τα δεδομένα που αναφέρονται αμιγώς στη λειτουργία του αυτοκινήτου. Δεδομένα από την online δραστηριότητα του οδηγού σε κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter,κλπ.), σε εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων (όπως το Whatsapp, το Skype και το Viber) ή ακόμα και δεδομένα από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία (e-mail), διασταυρώνονται και επεξεργάζονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, σε μία ενιαία ενσωμάτωση με κέντρο τον οδηγό, προσδίδοντας σε αυτόν μία εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης.

Χαρακτηριστική είναι δε και η κλιμάκωση της ενασχόλησης των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, η Apple, η Amazon με την αυτοκινητοβιομηχανία. Η είσοδός τους στην αγορά των «έξυπνων» αυτοκινήτων και δη των έξυπνων παρμπρίζ θα επιφέρει αδιαμφισβήτητα ριζικές αλλαγές σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος αλλά και της οδήγησης.

Όσο μακρινή κι αν φαντάζει η αυτόνομη οδήγηση που συναντούσαμε ως επί το πλείστον σε concept cars, διατίθεται ήδη σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής κι έτσι, μπορούμε να πούμε ότι «είναι ήδη εδώ»! Τα δεδομένα και οι πληροφορίες που λαμβάνει το όχημα, κυρίως μέσω τεχνολογιών τηλεμετρίας, αξιοποιούνται πλέον στην ενεργητική ασφάλεια ενός αυτοκινήτου που δύναται, υπό συνθήκες, να πάρει «πρωτοβουλίες». Τα έξυπνα παρμπρίζ, αναλαμβάνοντας καθήκοντα πομπού και δέκτη δεδομένων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εύρυθμης λειτουργίας του αυτόνομου αυτοκινήτου. Η κεντρική φιλοσοφία πίσω από την αυτόνομη οδήγηση είναι «μικρότερη ταχύτητα-λιγότερα ατυχήματα», γεγονός που στην ιδεατή εφαρμογή του επαναπροσδιορίζει την σχέση του οδηγού τόσο με την ασφαλιστική κάλυψη του οχήματός του, όσο δε και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από μία εταιρεία θραύσης κρυστάλλων.

Γιατί θα προτείνατε στους καταναλωτές να εμπιστευτούν την Glassdrive για τις σχετικές υπηρεσίες με τα κρύσταλλα αυτοκινήτων;

ΙΜ: Η Glassdrive® συνίσταται σε τρία βασικά συστατικά, στα οποία μπορούν να βασιστούν οι καταναλωτές και οι ασφαλιστικές εταιρείες: Εγγυημένης ποιότητας προϊόντα, υψηλή τεχνογνωσία και αξιόπιστους σταθμούς τοποθέτησης με άμεση και άρτια εξυπηρέτηση. Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της Glassdrive®, αλλά και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Στην Glassdrive® προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας έχοντας σαν μέγιστη προτεραιότητά μας την ασφάλεια των πελατών μας.

  • Ως εταιρεία που ανήκει στον πολυεθνικό γαλλικό όμιλο Saint-Gobain, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο και επίσημο προμηθευτή όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, τοποθετούμε μόνο γνήσια ανταλλακτικά, για τα οποία δίνουμε πιστοποιητικό γνησιότητας.
  • Το δίκτυό μας απαρτίζεται από επαγγελματίες εξειδικευμένους τεχνίτες, οι οποίοι εκπαιδεύονται συνεχώς από το παγκόσμιο δίκτυο Glassdrive®, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
  • Εγγυόμαστε για το αποτέλεσμα της εργασίας μας με εγγύηση εργασίας εφ’ όρου ζωής.
  • Προσφέρουμε εγγύηση προϊόντος με δικαίωμα άμεσης αντικατάστασης σε περίπτωση αποδεδειγμένου κατασκευαστικού ελαττώματος.
  • Δεσμευόμαστε και εξυπηρετούμε τον πελάτη μας εντός 24 ωρών από την αναγγελία του συμβάντος.
  • Διαθέτουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης και συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, αναλαμβάνοντας τη γραφειοκρατική διαδικασία για λογαριασμό των πελατών μας.

Η πολυετής εμπειρία και η υψηλή τεχνογνωσία της Saint-Gobain Autover στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών την καθιστά ηγέτη και πρωτοπόρο στη ραγδαία εξέλιξη των κρυστάλλων αυτοκινήτου. Με κύρια εφόδια το βαρύ όνομα της Saint-Gobain Sekurit, του μεγαλύτερου κατασκευαστή κρυστάλλων αυτοκινήτου στο κόσμο και προμηθευτή όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και αυτό της Saint-Gobain Autover, που δραστηριοποιείται στην διανομή κρυστάλλων αυτοκινήτου με ηγετική θέση στην αγορά αντικατάστασης (after sales), η Glassdrive διαθέτει όλα τα εχέγγυα να προσφέρει χωρίς καμία έκπτωση όλες τις τεχνολογίες αιχμής στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]