Συνέντευξη – Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της Ορίζων Ασφαλιστικής

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Καβάλας αλλά και των γύρω περιοχών, βρέθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και συμμετείχε ενεργά στο 28ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr, κατά το οποίο συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα. Τίτλος του ασφαλιστικού συνεδρίου ήταν «Οδηγία IDD & GDPR – Η επόμενη μέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση».

Στην ομιλία του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής, κ. Γεώργιος Τσακατούρας, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση μέσω της εφαρμογής της οδηγίας IDD και στην υποχρεωτική γραφειοκρατική περίοδο που απαιτεί συνεχή τεχνική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσακατούρας απάντησε σε ερωτήσεις του InsuranceForum.gr.

 

Κύριε Τσακατούρα,

  • Ο τίτλος της ομιλίας σας είναι «Οδηγία IDD και η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης». Τι είδους εκπαίδευση απαιτείται και από ποιους φορείς;

ΓΤ: Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι επιβεβλημένη η εκπαίδευση σε όλους τους φορείς και σε όλα τα επίπεδα. Η εφαρμογή τους από τις εταιρίες (π.χ. στη δημιουργία και την παρακολούθηση των προϊόντων) αλλά και από τους διαμεσολαβητές (σωστή ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή) απαιτεί αφενός τη γνώση, αφετέρου την ανάπτυξη και εφαρμογή δεξιοτήτων. Η συνέργεια όλων των φορέων εκπαίδευσης, εταιρικών και μη, θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του σκοπού, κυρίως για τα ελεύθερα δίκτυα.

  • Είναι εύκολο για τους Έλληνες Διαμεσολαβητές να ακολουθήσουν πιστά την Οδηγία;

ΓΤ: Η εφαρμογή της οδηγίας είναι μονόδρομος. Οι Έλληνες επαγγελματίες διαμεσολαβητές έχουν το επίπεδο που απαιτείται, πρέπει απλώς να ξεπεράσουν τις πιθανές φοβίες, να τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να δουν την εξέλιξη αυτή σαν ευκαιρία ανάδειξης του επαγγέλματος.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]