Συνέντευξη – Γεωργία Βοτσαρίδου: Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης της INTERLIFE

Συνέντευξη στην Έλενα Ερμείδου για το insuranceforum.gr

«Δεν αντιμετώπισα  ιδιαίτερες προκλήσεις στις επαφές μου με συνεργάτες στην εταιρία»

Παραδοσιακή ή όχι η θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα; Υφίστανται ή όχι αξιοκρατία μεταξύ ανδρών και γυναικών στο χώρο εργασίας; Υπάρχει μία αποκλειστική «συνταγή» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες;

Απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει στην Insuranceforum.gr, η κα Γεωργία Βοτσαρίδου Χρηστίδου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύντρια Διαχείρισης Αξιών Interlife  Α.Α.Ε.Γ.Α. εξηγώντας, μεταξύ άλλων πως η Διοίκηση της εταιρίας έχει μεριμνήσει αποτελεσματικά για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων.

  • Κυρία Βοτσαρίδου έχει ξεκινήσει να γίνεται μία προσπάθεια για την αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Έχει ευοδώσει η προσπάθεια αυτή, τα στερεότυπα έχουν εξαλειφθεί στον εργασιακό χώρο; Θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη σας.

Η γενική αντίληψη για την θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας στη χώρα μας, σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη παραδοσιακή. Πιστεύω ότι η συνεργασία με άνδρες υφισταμένους, μπορεί να γίνει προβληματική σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή Ελληνική κοινωνία. Τα στερεότυπα κυριαρχούν σε πολλούς εργασιακούς χώρους και οι προκαταλήψεις πολύ συχνά δημιουργούν εντάσεις και ανισορροπίες, όσον αφορά την ισότητα των ευκαιριών και την αξιοκρατική αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού.

  • Δηλαδή, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν υπάρξει εξελίξεις προς μία θετική κατεύθυνση και, αν ναι που οφείλονται;

Βεβαίως,  τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, που οφείλονται κυρίως στην βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των εργαζομένων, αλλά και στην αλλαγή αντίληψης για την θέση της γυναίκας, σε ένα ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον.

  • Τι θα είχατε να μας πείτε για την δική σας, προσωπική εργασιακή πορεία;

Στην προσωπική μου εργασιακή πορεία στην Interlife, σπάνια αντιμετώπισα προβλήματα συνεργασίας με άνδρες υφισταμένους μου, κάτι που οφείλεται κυρίως στην πολιτική της ίδιας της εταιρίας και της ηγεσίας της, αλλά και στην εξαιρετική ποιότητα των συναδέλφων μου. Δεν αντιμετώπισα  ιδιαίτερες προκλήσεις στις επαφές μου με συνεργάτες στην εταιρία, δεδομένης της έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων από τη Διοίκηση της εταιρίας.

  • Προκλήσεις δεν υπάρχουν, πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι προκλήσεις, παρόλα αυτά, μπορούν να λειτουργήσουν και παραγωγικά, όταν η αντιμετώπιση και από τις δύο πλευρές γίνεται με θετικό πνεύμα. Για την Ελληνίδα εργαζόμενη γυναίκα, σύντροφο και μητέρα, οι απαιτήσεις  είναι πράγματι πολλές και προϋποθέτουν η κάθε μια ξεχωριστά, τη μεγαλύτερη απόδοση. Εδώ, είναι θέμα προσωπικών επιλογών της κάθε γυναίκας, να βάλει προτεραιότητες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει γενικευμένη συνταγή για τον επιτυχή συνδυασμό  εργασίας – οικογένειας – προσωπικής ζωής. Οι δικές μου επιλογές, έθεσαν πρώτα τον ρόλο της μητέρας, της συντρόφου και μετά της εργαζόμενης γυναίκας. Για μένα, και ελπίζω για τους ανθρώπους που αγαπώ, ήταν οι σωστές.

Λίγα λόγια για την Γεωργία Βοτσαρίδου Χρηστίδου

Είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Εμπορικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η κα. Βοτσαρίδου εργάστηκε στον ασφαλιστικό κλάδο από το 1981 έως το 1989 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Από το  1989 έως 1991 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δ.Σ και Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης της  INTERLIFE INSURANCE BROKERS Α.Ε. Ανώνυμη Πρακτορική Εταιρία.

Από το 1991 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Δ.Σ  της INTERBROKERS ΑΕ Ανώνυμη Μεσιτική Εταιρεία και Αντιπρόεδρος Δ.Σ  και Διευθύντρια Διαχείρισης Αξιών της INTERLIFE  Α.Α.Ε.Γ.Α.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]