Συνέντευξη – Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GLOBALNET

Προσφάτως η GLOBALNET ανακοίνωσε την δημιουργία ενός ασφαλιστικού e-shop συγκριτικής ανάλυσης προγραμμάτων και έκδοσης συμβολαίου διαδικτυακά, το οποίο μπορεί να διατεθεί σε επαγγελματίες ασφαλιστές. Όπως αναφέρθηκε σχετικά αυτό θα λειτουργήσει κατ’ αρχήν για το αυτοκίνητο και στη συνέχεια για κατοικία και πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Για τη νέα αυτή B2B2C ηλεκτρονική πλατφόρμα της Globalnet μας μίλησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GLOBALNET κα Ευγενία Καφφετζή σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε.

  • Κα Καφφετζή, καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε τί ακριβώς σημαίνουν τα αρχικά B2B2C;

Τα αρχικά σημαίνουν Business to Business to Consumer. Είναι ένα μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου που συνδυάζει τις επιχειρήσεις με τις επιχειρήσεις (B2B) και τις επιχειρήσεις με τους καταναλωτές (B2C) για μια ολοκληρωμένη συναλλαγή υπηρεσιών.

Το B2B2C ως φιλοσοφία και  διαδικασία συνεργασίας και ένωσης  δυνάμεων δύο επιχειρήσεων δημιουργεί αμοιβαία επωφελή κανάλια εξυπηρέτησης και παράδοσης ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων, με γνώμονα τον τελικό καταναλωτή.

  • Τί διαφορά έχει η νέα πλατφόρμα e-shop που διαθέτετε προς τους συνεργάτες σας σε σχέση με ότι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια;
  1. White label e-shop
  2. Business in a Box
  3. Phygital δυνατότητα λειτουργίας

Τα παραπάνω τρία χαρακτηριστικά διαφοροποιούν το project αυτό από τα λοιπά της αγοράς .

Αναλυτικότερα:

Η Globalnet δημιούργησε ένα ασφαλιστικό e-shop  για ιδιώτες με σύγχρονες δυνατότητες συγκριτικής ανάλυσης  ασφαλιστικών προγραμμάτων, πληρωμής, έκδοσης συμβολαίων και διαδικτυακά, το οποίο μπορεί να διατεθεί  είτε σε επαγγελματίες ασφαλιστές που θέλουν να συγκεράσουν τη φυσική τους παρουσία με την παροχή διαδικτυακών λύσεων είτε σε επιχειρήσεις λιανικής που μπορεί να σχετίζονται με τον κλάδο οχημάτων η λειτουργούν και ψηφιακά και αποφασίζουν να δώσουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να ασφαλιστούν online μέσα από την ιστοσελίδα τους.

Το νέο e-shop της Globalnet, σε αντίθεση με τους aggregators που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, φέρει το brand name του ασφαλιστικού γραφείου ή της επιχείρησης και ενσωματώνεται στη δική τους ιστοσελίδα, δίνοντας στους πελάτες τους την ευκαιρία να συγκρίνουν τιμές διαφορετικών εταιρειών και να εκδώσουν μέσα σε λίγα λεπτά το συμβόλαιό τους με δυνατότητα πλήρους υποστήριξης (αρα business in a box) μέσω της εταιρίας μας ή εναλλακτικά μέσω του δικού  τους μηχανισμού/ασφαλιστικού γραφείου.

Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με την ποιοτική υποστήριξη και εξυπηρέτηση του πελάτη, μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά η διείσδυση του κλάδου ασφάλισης οχημάτων για την επιχείρηση που ήδη δραστηριοποιείται ασφαλιστικά, είτε να παρακινήσει μια επιχείρηση λιανικής να αναπτύξει δραστηριότητα σε ένα σύγχρονο τομέα και να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τον ανταγωνισμό, τόσο σε ποιότητα διαδικασιών, όσο και σε χρόνο και ποιότητα εξυπηρέτησης.

  • Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας; Ποιος εξυπηρετεί τους πελάτες που έρχονται από το e-shop του συνεργάτη;

Πρόκειται για ένα άρτια δομημένο σύστημα, μέσα από το οποίο ο πελάτης μπορεί να ασφαλίσει σωστά και απλά το αυτοκίνητο του μέσα σε λίγα λεπτά και να λάβει ηλεκτρονικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του. Η τιμολόγηση των ασφαλιστηρίων υποστηρίζεται από τα προγράμματα αξιόπιστων ασφαλιστικών εταιρειών και όλα τα βήματα είναι απλά και εύληπτα για το χρήστη. Η εξυπηρέτηση του πελάτη γίνεται είτε απευθείας από το ασφαλιστικό γραφείο ή την επιχείρηση λιανικής, είτε από εξειδικευμένους συνεργάτες που έχουμε επιλέξει για την υποστήριξη αυτού του έργου.

 

  • Ποιοι θα είναι οι επόμενοι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθεί η πλατφόρμα?

Τα αμέσως επόμενα σχέδια μας αφορούν υλοποίηση προγραμμάτων υγείας με εύληπτα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και σύγχρονη κάλυψη κατοικίας .

 

  •  Πώς μπορεί κάποιος υποψήφιος συνεργάτης να μάθει περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη νέα μορφή συνεργασίας;

Πρώτο επιτυχημένο εγχείρημα της πλατφόρμας B2B2C (proof of concept) αποτελεί το www.directplus.gr που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από την KTEOHellas και έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους πελάτες της επιχείρησης.

Για να δει κάποιος πιο αναλυτικά τις δυνατότητές του, μπορεί να μπει:

  • είτε μέσω kteohellas.gr – πεδίο Ασφάλιση και σχετικό banner στην Αρχική Σελίδα
  • είτε απευθείας στο directplus.gr

Η Globalnet επιθυμεί να προχωρήσει σε συνέργειες με επαγγελματίες ασφαλιστές, αλλά και εταιρείες λιανικής των οποίων υπάρχει εκφρασμένη στρατηγική ανάπτυξης και με ψηφιακή μορφή.

Προκειμένου να πάρει κάποιος περισσότερες πληροφορίες για το νέο project, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την Globalnet, και να συζητήσει μία ενδεχόμενη συνεργασία (Μαρίζα Κονίδη, τηλ: 2106100990-εσωτ: 205, e-mail: mkonidi@globalnet.gr).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]