Συνέντευξη – Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος Π.Σ.Σ.Α.Σ.

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων ( Π.Σ.Σ.Α.Σ. ), μιλάει στο insuranceforum.gr για το ρόλο του Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων στην ασφαλιστική αγορά αλλά και για την πολιτική και τις δράσεις  του Π.Σ.Σ.Α.Σ.

Η έννοια του Συντονιστή δεν είναι αρκετά σαφής στους καταναλωτές αλλά και σε πολλούς διαμεσολαβητές που δεν δραστηριοποιούνται με την ιδιότητα αυτή. Θα θέλατε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα;

Ο Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων είναι ο άνθρωπος ο οποίος επιλέγει, εκπαιδεύει και εποπτεύει, όπως άλλωστε περιγράφεται από την Νομοθεσία, τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους.

Είναι ο άνθρωπος με λίγα λόγια, ο οποίος αναζητά ανθρώπους για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου, ακολουθεί διαδικασίες επιλογής τους και στην συνέχεια αναλαμβάνει την εκπαίδευσή τους με στόχο την ολοκλήρωση καταρχήν των τυπικών διαδικασιών αδειοδότησής τους.

Στην συνέχεια τους εκπαιδεύει σε όλα τα βήματα της δουλειάς και τους εποπτεύει για όλα τα χρόνια της επαγγελματικής τους ζωής, προσπαθώντας συνεχώς να αναπτύσσει τις δεξιότητές τους και εντέλει το παραγωγικό τους αποτέλεσμα.

Τέλος, είναι προφανές ότι το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει τόσο στον Ασφαλιστικό Σύμβουλο όσο και στην Εταιρεία του,  ο Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων, δεν μπορεί να αναλυθεί σε λίγες γραμμές και άρα σας το περιγράφω συνοπτικά.

Διευκρινίστε μας επίσης, σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να κατέχει κάποιος Ασφαλιστικός Σύμβουλος ή Πράκτορας και την άδεια του Συντονιστή;

Την άδεια του Συντονιστή πρέπει να την κατέχει όποιος Ασφαλιστικός Σύμβουλος επιθυμεί και βέβαια του ανατίθεται από Ασφαλιστική Εταιρεία, να αναλάβει το έργο που αναφέραμε στην πρώτη ερώτησή σας.

Άλλωστε,  δεν θα μπορούσε να εκτελεί το συγκεκριμένο έργο με καμία άλλη άδεια Διαμεσολάβησης,  μιας και η άδεια του Συντονιστή δεν μπορεί να αποκαταστηθεί από καμία άλλη ιδιότητα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το επάγγελμα του Συντονιστή δεν πρέπει να θεωρείται, προαγωγή, σε σχέση με την εργασία του Ασφαλιστικού Συμβούλου αλλά μία, σημαντικά, διαφορετική αρμοδιότητα που απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες, διαφορετικές από του Ασφαλιστικού Συμβούλου.

Είναι γνωστός ο αγώνας σας τόσο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Συντονιστών όσο και για τα θέματα της αποκλειστικότητας των εργασιών σας. Σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα τα θέματα αυτά, έχουν οριστικά επιλυθεί;

Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Συντονιστών, είναι όντως ένας αγώνας πάρα πολλών ετών.  Δεν αφορά μόνο τα ίδια τα δικαιώματα που απασχολούν όλους τους υπόλοιπους Διαμεσολαβούντες, δικαιώματα τα οποία δυστυχώς δεν αναγνωρίζονται επαρκώς από την νομοθεσία σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης από μία Ασφαλιστική Εταιρεία, αλλά επιπλέον αφορά την κατοχύρωση των δικαιωμάτων για το έργο το οποίο αφήνει ο Συντονιστής όταν αποχωρεί από μία Ασφαλιστική Εταιρεία, και το οποίο εκτείνεται πέρα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οποία ο ίδιος διαμεσολάβησε και στο παραγόμενο έργο των Ασφαλιστικών Συμβούλων που πιθανώς παραμένουν στην Ασφαλιστική Εταιρεία και για τους οποίους ο ίδιος εκτέλεσε το έργο που του έχει ανατεθεί.

Είναι αρκετά γνωστή η μελέτη για την Υπεραξία του Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων και είναι, πιστεύω, με περισσότερη ανάλυση γνωστές οι θέσεις και οι διεκδικήσεις μας.

Αυτό που αξίζει να τονίσω, είναι ότι πέρα από τα διαβήματα την τελευταία 5ετία,  τα οποία έχουμε κάνει προς τους Κυβερνώντες, η επιχειρηματολογία μας έχει εμπλουτιστεί με μία ολοκληρωμένη Μελέτη, η οποία έχει την υποστήριξη των 3 μεγαλύτερων Επιμελητηρίων της Χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης & Πειραιά), και η οποία αναλύει σαφώς την αξία των νομοθετικών παρεμβάσεων για τις οποίες προσπαθούμε να πείσουμε και την συγκεκριμένη Κυβέρνηση.

Πέρα από την σωστή προσέγγιση ότι κάθε Συντονιστής πρέπει να συσπειρώνεται στον ΠΣΣΑΣ ποιοι είναι οι λόγοι που εσείς θα αναδεικνύατε, κυρίως αυτές τις περιόδους, για την προσέλκυση όλων των Συντονιστών στον Σύλλογο;

Όπως σωστά αναφέρετε,  είναι σημαντικό κάθε Επαγγελματίας σε κάθε επάγγελμα να συσπειρώνεται στα Συλλογικά του Όργανα με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των θεμάτων που τον απασχολούν.

Θα ήθελα επιπλέον να σας αναφέρω ότι στον Σύνδεσμο μας προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στους Συναδέλφους μας σε δύο βασικούς πυλώνες.

Από τη μία, στην αξιόπιστη αλλά και διεκδικητική  εκπροσώπησή τους πρός όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς της Βιομηχανίας, Εποπτεία, Πολιτεία και Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από την άλλη στις ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που βοηθούν την βελτίωση του γνωστικού τους επιπέδου και προωθούν συνολικά τον ρόλο του Συντονιστή.

Άρα ο Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων μπορεί να βρει στον Σύνδεσμό του την στήριξη που χρειάζεται σε όλους τους τομείς αλλά και τον, αναγκαίο σήμερα, χώρο έκφρασης άποψης, δομημένα και θεσμοθετημένα ώστε η φωνή του να ακούγεται όπου και όπως πρέπει.

Τέλος προσπαθούμε να του εξασφαλίσουμε ανταποδοτικά οφέλη, ώστε να νιώθει ότι μεγάλο μέρος της ετήσιας συνδρομής του, του επιστρέφεται έμμεσα.

imageedit_27_6962473046

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]