Συνέντευξη – Χρήστος Αχής, Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης της Ορίζων Ασφαλιστικής

Η Ορίζων Ασφαλιστική είναι παραδοσιακά μία εταιρεία της οποίας τα στελέχη διαθέτουν τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση στην ασφάλιση εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων.

Σήμερα είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τον εκτελεστικό σύμβουλο διοίκησης κ. Χρήστο Αχή ο οποίος μας μιλάει για την φιλοσοφία της εταιρείας, τους λόγους για τους οποίους απέκτησαν τεράστια εμπειρία στο underwriting και την ασφάλιση ειδικών κινδύνων αλλα και για τον νέο κανονισμό πωλήσεων ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των συνεργατών της.

Κύριε Αχή,

  • Η Ορίζων Ασφαλιστική είναι παραδοσιακά μία ασφαλιστική εταιρεία με τεράστια εξειδίκευση στην ασφάλιση εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων. Πώς καταφέρατε, σε έναν τόσο ειδικό κλάδο, να ξεχωρίσετε;

Η ασφάλιση Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους ίδρυσης της ΟΡΙΖΩΝ το 1964. Η μακρόχρονη εμπειρία των ιδρυτών και η βαθιά γνώση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς οδήγησαν, εκείνη την περίοδο, στην κάλυψη τέτοιας φύσεως κινδύνων.

Από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας της, η ΟΡΙΖΩΝ κατάφερε να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων βιομηχανικών και εμπορικών groups της Ελλάδας για την ασφάλιση των περιουσιακών τους στοιχείων. Με το πέρασμα του χρόνου, τέτοιου είδους συνεργασίες αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της εταιρείας και συνδέθηκαν με το όνομα και την ιστορία της.

Σήμερα η ΟΡΙΖΩΝ συνεχίζει να επενδύει στην ανάλυση και την αποτύπωση των αναδυόμενων κινδύνων στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αγοράς, με στόχο να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το πλαίσιο η τεχνολογία, οι κλιματικές αλλαγές, οι κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές συνθήκες αποτελούν αντικείμενα συνεχούς έρευνας της εταιρείας, για την απόλυτη διασφάλιση όσων την εμπιστεύονται.

  • Υπάρχουν κίνδυνοι τους οποίους αποφεύγετε ως εταιρεία και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;

Στον ασφαλιστικό κλάδο υπάρχουν πάσης φύσεως κίνδυνοι για τους οποίους οι εταιρείες καλούνται να βρουν τη βέλτιστη λύση. Όπως είναι φυσικό, κάποιοι από αυτούς τους κινδύνους είναι δυσκολότεροι στη διαχείριση με αποτέλεσμα οι εταιρείες να τους αποφεύγουν. Στην ΟΡΙΖΩΝ με το σωστό τεχνικό ασφάλιστρο τοποθετούμαστε, ανά περίπτωση, ακόμα και σε κινδύνους που αρχικά φαντάζουν ανεπιθύμητοι.

Η εμπειρία χρόνων, η εξειδίκευση και οι στρατηγικές συνεργασίες μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τον κάθε κίνδυνο ως μοναδικό. Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε αξιόπιστες και πελατοκεντρικές ασφαλιστικές λύσεις, εστιάζοντας στη συνεχή ανάλυση των σημαντικότερων παραμέτρων της αγοράς.

  • Με ποιες αντασφαλιστικές εταιρείες έχετε επιλέξει να συνεργάζεστε;

H ΟΡΙΖΩΝ συνεργάζεται με διακεκριμένους αντασφαλιστικούς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο με αξιολόγηση κατ’ελάχιστον RATE A΄ οι οποίοι, διαθέτωντας υψηλό capacity και άριστη τεχνογνωσία της αγοράς, υποστηρίζουν την άμεση κάλυψη των αποζημιώσεων.

Μέσω του αντασφαλιστικού μας broker, της ευρέως γνωστής AON BENFIELD S.A, συνεργαζόμαστε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους αντασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Ενδεικτικά για το 2018 είναι η Swiss Reinsurance Company Limited, η SCOR Global P&C, η Hannover Re, η Axis Re SE, η Korean Reinsurance Company και η DEVK Ruckversicherungs und Beteiligungs AG.

  • Πρόσφατα ανακοινώσατε νέο κανονισμό πωλήσεων για τους συνεργάτες σας ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από πολλές βελτιώσεις και κάποια νέα οικονομικά κίνητρα (bonus). Μιλήστε μας λίγο για αυτό το νέο κανονισμό και πώς βοηθάει τους συνεργάτες σας.

Για την ΟΡΙΖΩΝ η καλλιέργεια μιας αμφίδρομης σχέσης εμπιστοσύνης με το δίκτυο των συνεργατών μας ήταν από πάντα, και εξακολουθεί να παραμένει, ένας από τους βασικούς στόχους. Με την εφαρμογή του νέου, ολοκληρωμένου Κανονισμού Πωλήσεων δίνουμε τη δυνατότητα στον ασφαλιστή να χαράξει τη δική του πορεία επιτυχίας και να ανταμειφθεί για τη δουλειά του σε ένα περιβάλλον που – υπό άλλες συνθήκες – δεν ευνοεί καθόλου τις δραστηριότητες του ελεύθερου επαγγελματία. Με τον προσεκτικό σχεδιασμό του νέου κανονισμού στρέφουμε το ενδιαφέρον των συνεργατών μας στους εκτός αυτοκινήτου κλάδους, όπου θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί η υγιής ανάπτυξη των χαρτοφυλακίων τους.

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την ΟΡΙΖΩΝ και η προσδοκία μας για το 2018 είναι η από κοινού εξέλιξη των συνεργατών και της εταιρείας για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου και  την ανάπτυξη της οικογένειας της ΟΡΙΖΩΝ.

  • Για το τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η εκτίμησή σας σχετικά με την πορεία του ασφαλιστικού κλάδου στην χώρα μας την επόμενη πενταετία. Θεωρείτε πως μία γενικότερη έστω και αχνή ανάπτυξη της αγοράς θα συμπαρασύρει και τον ασφαλιστικό τομέα; Ποια είναι η εικόνα που σχηματίζετε;

Μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης καθώς και μεγάλων θεσμικών και κανονιστικών αλλαγών εμφανίζονται κάποια σημάδια, έστω και αναιμικής, ανάκαμψης. Παρόλα αυτά, η αγορά μοιάζει με κινούμενη άμμο και θεωρώ πολύ δύσκολη μια ολοκληρωμένη και ασφαλή εκτίμηση για το μέλλον. Προσωπικά πιστεύω πως όσοι στο παρελθόν κάνανε χρηστή και συνετή διαχείριση θα είναι και οι πρωταγωνιστές του αύριο.

  • Πώς μπορεί ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία σας και να ενημερωθεί για τους όρους συνεργασίας μαζί σας;

Με μια επίσκεψη στο www.orizonins.gr ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει περισσότερα σχετικά με την ιστορία, τη φιλοσοφία και τα ασφαλιστικά προϊόντα της εταιρείας. Ακόμα, το προσωπικό της ΟΡΙΖΩΝ είναι πάντα διαθέσιμο για συναντήσεις με μελλοντικούς συνεργάτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν.

Είναι στην κουλτούρα της εταιρίας μας να γνωρίζουμε προσωπικά τους συνεργάτες μας και να τους αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι είμαστε στη διάθεση τους, ανά πάσα στιγμή!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]