Συνέντευξη – Απόστολος Ασημακούλας, COO της VDFM

Η εταιρεία VDFM Group, δραστηριοποιείται στην χώρα μας με την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την εξάρτηση του ανθρώπου από την τεχνολογία και τα μέσα μεταφοράς. Με την άριστη επιστημονική κατάρτιση που διαθέτει το προσωπικό της και τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευσή του, παρέχει ταχύτατη και αποτελεσματική υποστήριξη σε τεχνικά θέματα και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων της των πελατών και εν γένει της αγοράς με το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει. Ο Απόστολος Ασημακούλας, CCO της VDFM μίλησε στο insuranceforum.gr και τον Αντώνη Αντωνόπουλο για την εταιρεία, τους συνεργάτες και τις παροχές της.

Κύριε Ασημακούλα,

Πείτε μας λίγα λόγια για τη VDFM.

ΑΑ: Η VDFM Group αφορά σε ελληνική εταιρεία, η οποία και συστάθηκε το 2015. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με την τεχνολογία και τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με τους τεχνικούς ελέγχους οχημάτων, τις πραγματογνωμοσύνες (π.χ. την εκτίμηση & καταγραφή υλικών ζημιών), καθώς και τις εκδόσεις μελετών τεχνικών πορισμάτων σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ψηφιοποίηση όλων των εμπλεκόμενων διαδικασιών για τον ασφαλισμένο οδηγό, παρέχοντας ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε ασφαλιστικής εταιρείας.

Το όραμά μας συνίσταται αφενός στην επικράτησή μας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και αφετέρου στην εδραίωση της VDFM στα Βαλκάνια. Άλλωστε, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστώ ότι ήδη η εταιρεία είναι leader στη χώρα μας, στον κλάδο του leasing.

Όλα τα παραπάνω, δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να επιτευχθούν χωρίς τη συμβολή του προσωπικού μας, το οποίο και συνιστά το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εταιρείας! Με εξειδίκευση πάνω από 15 χρόνια στις ασφαλιστικές ανάγκες του ελληνικού κοινού, το ανθρώπινο δυναμικό μας  προσφέρει τις βέλτιστες και αποδοτικότερες λύσεις, μέσω της χρήσης εργαλείων τεχνολογίας αιχμής που προέρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, γνωρίζουμε πώς να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και να εναρμονίζουμε τις υπηρεσίες μας με τις πλέον αναβαθμισμένες παγκόσμιες τεχνολογίες.

Βασικοί αρωγοί σε αυτό, βέβαια, είναι και οι εταιρείες,  παγκόσμιας εμβέλειας, με τις οποίες έχουμε συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασίες. Ενδεικτικά, να αναφέρω τις: Hertz, ALD Automotive, Lease Plan, Interasco, ARVAL κ. ά..

Πώς βοηθάτε τις ασφαλιστικές εταιρείες στη διαχείριση των ζημιών τους;

ΑΑ: Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι, όπως ήδη  προανέφερα, ότι η VDFM διαθέτει στρατηγικούς συνεργάτες. Κατ’ επέκταση, είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα της GT  Estimate πλατφόρμας, προϊόν υψηλής τεχνολογίας της  GT Motive, η οποία και συνεργάζεται με την, παγκοσμίου φήμης εταιρεία, Mitchell International.

Η εν λόγω πλατφόρμα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη, καθώς προσφέρει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για 1875 διαφορετικά μοντέλα και 37 πρωτότυπους κατασκευαστές. Σκεφτείτε, ότι σε μία μόνο εφαρμογή, μία ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την επισκευή αμαξώματος, μηχανική επισκευή, υπηρεσίες συντήρησης, εύρεση Vin και πολλά άλλα.

Το πλέον σημαντικό, όμως, που προσφέρει η πλατφόρμα είναι ότι βρίσκεται σε cloud περιβάλλον, κάτι που σημαίνει ότι η κοστολόγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε, μέσω οποιασδήποτε συσκευής (mobile, tablet, pc) και από οποιοδήποτε σημείο. Το πρωτοποριακό αυτό εργαλείο, το οποίο υπερήφανα θα ξανατονίσω ότι μόνο η VDFM κατέχει στην Ελλάδα, οδηγεί στην ελαχιστοποίηση του χρόνου και κόστους σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους κοστολόγησης, όπως υφίστανται σήμερα στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον, καινοτομούμε μέσω της πλατφόρμας «VD Parts» που συνιστά το πρώτο ψηφιακό εργαλείο δημοπρασίας ανταλλακτικών, καθώς και με τη χρήση της «E-Salvage» που δημοπρατεί οχήματα τα οποία θεωρούνται ασύμφορα για επισκευή.

Ποια είναι τα οφέλη που παρέχει η VDFM στους πελάτες της;

ΑΑ: Από όλα τα παραπάνω, μπορούμε να συνάγουμε ότι η VDFM βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση να προσφέρει σίγουρες λύσεις σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, με την παροχή ολοκληρωμένων και αξιόπιστων πληροφοριών.

Επιπλέον, παρέχει τεχνολογίες αιχμής, πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Σκεφτείτε, ότι ο κομβικός συνεργάτης μας, η Mitchell International, πρόσφατα «έσπασε το φράγμα» του 1 δις δολαρίων σε ετήσιο τζίρο, διαθέτοντας ταυτόχρονα 200 εκατομμύρια δολάρια στην απόκτηση των πλέον αναβαθμισμένων και αξιόπιστων τεχνολογιών. Συνεπώς, αυτό μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι προσφέρουμε υψηλή τεχνογνωσία σε χαμηλό κόστος στη χώρα μας.

Επίσης, παρέχουμε ολοκληρωμένες ψηφιοποιημένες λύσεις, εκμηδενίζοντας τον χρόνο προσέγγισης της πληροφορίας και απλοποιώντας τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Τέλος, το πιο σημαντικό, ίσως, όφελος που προσφέρουμε είναι ότι διαμορφώνουμε customized λύσεις παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εκάστοτε πελάτη μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, συνηθίζω να λέω ότι η VDFM δεν διαθέτει ουσιαστικά ανταγωνισμό στην Ελλάδα, καθώς καινοτομεί ποικιλοτρόπως και πολυπλεύρως.

Ποιες δυνατότητες παρέχει στην ελληνική αγορά η συνεργασία σας με την Gt Motive;

ΑΑ: Αρχικά, εισάγει αναβαθμισμένες τεχνολογίες, άγνωστες στην Ελλάδα, καθώς και εξειδίκευση σε τομείς που θεωρούνται στις ημέρες μας «ελλιπείς» στον κλάδο του αυτοκινήτου, από άποψης expertise.  Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι έχει καλλιεργήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία σε σχέση με τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.

Επιπλέον, παρέχει customized υπηρεσίες – και μάλιστα 24/7/365- ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, καθώς φιλοσοφία της είναι ότι δεν υφίστανται onesizefitsall solutions. Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα ιδανικό customer service!

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να προσθέσω είναι ότι η χρέωση της παρεχόμενης υπηρεσίας, μέσω της GT  Estimate πλατφόρμας, γίνεται αποκλειστικά βάσει χρήσης, χωρίς να συμπεριλαμβάνει κρυφές χρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνεται ο χρήστης με πάγια κόστη, όπως κάποια συνδρομή ή κόστος  τεχνικής υποστήριξης.

Κάτι άλλο που διαφοροποιεί την πλατφόρμα είναι ότι μας δίνει όλες τις πληροφορίες για την ορθολογική εκτίμηση του κόστους χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση εργατοώρας. Η  εκτίμηση του τελικού κόστους της ζημιάς πραγματοποιείται βάση της επιλογής που θα κάνει κάθε φορά ο εκάστοτε χρήστης κάνοντας χρήση των πληροφοριών που του παρέχει η πλατφόρμα (χρόνος εξαγωγής τοποθέτησης με κωδικούς εργασίας και βαφής του κατασκευαστή, τιμές ανταλλακτικών με part number OEM καθώς και After market , Vin, κτλ)

Επιπλέον, να τονίσω ότι η πλατφόρμα είναι προσιτή από οποιοδήποτε σημείο, μέσω του cloud περιβάλλοντος, από οποιαδήποτε συσκευή –PC, mobile, tablet- και οποιοδήποτε λογισμικό κινητού (βλ. iOS, Android ).

Τέλος, προσφέρει αμεσότητα στην επίλυση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στους πελάτες, ελαχιστοποιώντας, με αυτόν τον τρόπο, τον χρόνο και κόστος ικανοποίησης των αναγκών τους.

Πώς μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη VDFM;

ΑΑ: Ποικιλοτρόπως! Μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας: www.vdfm.gr, να μας καλέσει στο 210 93 13 001 ή να μας αποστείλει e-mail στο: info@vdfm.grΤέλος, είναι αξιοσημείωτο να αναφέρω ότι η VDFM δίνει τη δυνατότητα, στους πελάτες της, επίδειξης των εργαλείων και προϊόντων που προσφέρει, καθώς και δοκιμαστικής χρήσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]