Συλλούρης: Απαιτείται αναπροσαρμογή στον χώρο της ασφάλισης

Στο πλαίσιο της ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς του 21ου αιώνα, οι νέες τάσεις και προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και οι νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι, απαιτούν άμεση αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας στον χώρο της ασφάλισης στην Κύπρο, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του στο 13ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών των 45 χρόνων προσφοράς στην ασφαλιστική εκπαίδευση, ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε ότι «η θεμελίωση ενός επαρκώς δομημένου ασφαλιστικού μοντέλου, το οποίο θα στελεχώνεται από το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, δύναται να προσδώσει κύρος και αξιοπιστία στη γενικότερη δραστηριοποίηση της κυπριακής οικονομίας».

Ανέφερε ότι μέσα στο κλίμα των συνεχών προκλήσεων στην αγορά εργασίας, καθώς και των εξελίξεων στους τομείς της οικονομίας και της τεχνολογίας, ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να εναρμονιστεί και να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα.

«Ως ένας ιδιαίτερα σημαντικός κλάδος και ως μια διαχρονική παράμετρος μιας σύγχρονης και εύρωστης οικονομίας, ο τομέας της ασφάλισης θα πρέπει να στοχεύει στη συνεχή βελτίωση, την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών, καθώς και στις αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές, πάντοτε στη βάση των υγιών ασφαλιστικών αρχών», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι το οικονομικό περιβάλλον, οι καινοτομίες, οι απαιτήσεις των πελατών και η συνεχής προσπάθεια για ικανοποίηση των ασφαλιστικών αναγκών, καθιστούν την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των Ασφαλιστικών Οργανισμών επιτακτική ανάγκη.

Βεβαίως, η ανάγκη αυτή δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί χωρίς τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση, πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Συνέδριο, ο κ. Συλλούρης είπε ότι παρέχοντας γνώσεις, ιδέες και ισορροπημένη μεθοδολογία, δύναται να σταθεί ως σημαντικός αρωγός στην όλη διαδικασία αναδιοργάνωσης, προσαρμογής και εναρμόνισης του ασφαλιστικού τομέα με τα νέα δεδομένα.

Πρόσθεσε ότι το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, μέσα από τα 45 χρόνια δράσης του, έχει αποδείξει ότι θέτει προτεραιότητα στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του, μέσα από συνεχώς αναβαθμιζόμενα και πρωτοποριακά προγράμματα, αλλά και μέσω της συνεργασίας με αντίστοιχους συνδέσμους του εξωτερικού.

Πηγή: sigmalive.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]