Συγκέντρωση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και πολιτών έξω απο τις τράπεζες της Θεσσαλονίκης

Η επιτροπή ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προχωράει σε διαμαρτυρία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχεται η ασφαλιστική αγορά από τις Τράπεζες. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αριστοτέλους με Βασιλ.Ηρακλείου και ώρα 10.00 πμ και έπειτα στην τράπεζα EUROBANK καλεί όλο τον κόσμο να μοιράσει προκηρύξεις στους εισερχόμενους πελάτες. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής «είναι η πρώτη μας ευκαιρία να αναδείξουμε την διαφορετικότητα από τις τράπεζες που κλέβουν την δουλειά μας.»

Η οργάνωση και η πρωτοβουλία είναι από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που είναι κοντά στον ελεύθερο επαγγελματία.

Τo insuranceforum.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του ΕΕΘ, κ. Κωνσταντίνο Λάσκο,  και συνομίλησε μαζί του θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

1.Αγαπητέ κ. Λάσκο, ενημερωθήκαμε σχετικά με την πρόσκληση που στείλατε για τις 29 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που βάλλονται, όπως αναφέρατε, από τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών. Τι ακριβώς αφορά αυτή η κινητοποίηση;

Το τελευταίο καιρό οι Τράπεζες αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την πίεση του καταναλωτικού κοινού να πραγματοποιήσουν ασφαλιστήριο οι πελάτες που πηγαίνουν στο γκισέ με την ασφαλιστική που συνεργάζεται το πιστωτικό ίδρυμα.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι είναι αθέμιτες εκβιαστικές και επιθετικές. Μάλιστα πολλοί από τους υπαλλήλους που προτείνουν ασφάλιση, δεν είναι καν πιστοποιημένοι.
Συγκεκριμένα αν ο πελάτης πάει με σκοπό να πληρώσει το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου που του έχει εκδώσει ο ασφαλιστής του, ο τραπεζικός του προτείνει να κάνει ένα στην εταιρία που συνεργάζεται η τράπεζα. Του ακυρώνει τη πρόθεση συναλλαγής του. Στα ενυπόθηκα ασφαλιστήρια του λέει να πάρει το συμβόλαιο της ασφαλιστικής που η τράπεζα συνεργάζεται για να μη μπλέξει με καμία αμφιλεγόμενη εταιρία  ή το συμβόλαιο που θα μας προσκομίσεις δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις της τράπεζας μας. Σε εμπορικούς κα βιομηχανικούς κινδύνους τους εκβιάζουν ότι δε θα τους εκδώσουν μπλοκ επιταγών ή δε θα διακανονίσουν το δάνειο του αν δε κάνουν ασφαλιστήριο σε αυτούς. Σε κάποιες περιπτώσεις τους υποχρεώνουν να υπογράψουν δήλωση μεταφοράς του ίδιου συμβολαίου στον κωδικό της τράπεζας αν είναι ίδια εταιρία που συνεργάζονται. Μας έχουν βάλει βόμβα στην αγορά μας.
Η τράπεζα της Ελλάδος από τη πλευρά της έχει ενημερώσει κατά καιρούς με εγκυκλίους τα πιστωτικά ιδρύματα, ότι ο δανειολήπτης έχει δικαίωμα να αποταθεί σε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της επιλογής του. Στη πράξη όμως αυτό δε συμβαίνει.

2.Πέρυσι, είχε γίνει μια αντίστοιχη κίνηση έξω από το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Για ποιο λόγο δε συντονίζετε την εν λόγω κίνησή σας με τους υπόλοιπους συλλόγους ανά την Ελλάδα προκειμένου να γίνει μια ταυτόχρονη και συντονισμένη κινητοποίηση  σε όλη την επικράτεια;

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον απλό πολίτη και αυτόν θα τον βρούμε στο τραπεζικό κατάστημα και όχι στη ΤΤΕ.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι του ΕΕΘ το οποίο υποστηρίζει τον ελεύθερο επαγγελματία που στηρίζει την αγορά. Δεν έχουμε αντίρρηση να συστρατευτούμε για τον σκοπό αυτόν και με συλλόγους και σε Πανελλήνια κλίμακα. Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ο συντονισμός εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές και δε μπορούμε να αφήσουμε τη δουλεία μας και να τρέχουμε.

3.Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μεμονωμένη ή υπάρχει μια σειρά προγραμματισμένων κινητοποιήσεων-δράσεων της επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών θεμάτων του ΕΕΘ;

Έχουμε σκοπό να επαναλάβουμε τη δράση και σε ‘αλλά καταστήματα τραπεζών για να μη μας κατηγορήσουν ότι στοχοποιουμε συγκεκριμένες τράπεζες.
Επίσης στο μεγάλο γεγονός της πόλης μας που είναι η ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, σκεπτόμαστε να μοιράσουμε προκηρύξεις σχετικές με την ενημέρωση του κοινού και τη διαφορετικότητα μας από της τράπεζες.

Το insuranceforum.gr θα βρίσκεται στο σημείο που θα διεξαχθούν οι διαμαρτυρίες για να σας μεταφέρει εικόνα από την συμμετοχή του κόσμου αλλα και τις απόψεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον αθέμιτο πόλεμο των τραπεζών.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]