Στο επόμενο επεισόδιο: Αναβολή του BREXIT!

Σε άτακτη έξοδο ή αναβολή έθεσε το δίλημμα πλέον η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ώστε να μην προκαλέσει την οργή των οπαδών του σκληρού Brexit. Ύστερα από την απειλή της παραίτησης 15 υπουργών που τάσσονται υπέρ της πρότασης δύο βουλευτών, της Υβέτ Κούπερ των Εργατικών και του Όλιβερ Λέτγουιν των Συντηρητικών για αναβολή του άρθρου 50, η  Τερέζα Μέι πλέον, εφόσον απορριφθεί και πάλι η όποια συμφωνία έλθει στη βουλή, θέτει την εναλλακτική της αναβολής.

Οι Βρυξέλλες και ο Ντόναλντ Τουσκ, δηλώνουν, πλέον, ανοιχτά την ανησυχία τους για μία έξοδο χωρίς συμφωνία και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβολής. Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έφερε την έντονη αντίδραση των 60 μελών της Ευρωπαϊκής Ομάδος Έρευνας (ERG), που επιθυμούν τη διακοπή κάθε δεσμού με την Ευρώπη.

Η Τερέζα Μέι και η βρετανική κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, παιχνίδια και υπεκφυγές δεν έχουν χώρο στην πορεία προς τη συμφωνία, ειδικά δε μετά τη αλλαγή στάσης του Τζέρεμι Κόρμπιν στο θέμα του δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε πως εάν την 12η Μαρτίου καταψηφιστεί για δεύτερη φορά η συμφωνία της Μέι, την επομένη, 13η Μαρτίου, το κόμμα του θα συνταχθεί με όσους ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμαχίες στο κοινοβούλιο που φαίνονται να αλλάζουν υπό την απειλή της άτακτης εξόδου. Τέλος, αν αναλογιστεί κανείς και την άνοδο της στερλίνας, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι οι αγορές θεωρούν σίγουρη την συμφωνία με οποιοδήποτε τρόπο.

Αντώνης Αντωνόπουλος 

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]