Στο «δρόμο» 6.000 συμβόλαια Ζωής της International Life (Sofokleousin.gr)

Ερωτήματα για το αν θα αποζημιωθούν αφού εκκρεμούν εκατομμύρια ευρώ από την ΑΣΠΙΣ και άλλες ασφαλιστικές.

Κλείνει η υπόθεση διαχείρισης της International Life με την μεταφορά 15.000 συμβολαίων στην Εθνική Ασφαλιστική καις την απρόσκοπτη συνέχιση της ισχύος τους, ωστόσο 6000 συμβόλαια Ζωής οδεύουν προς λήξη και αποζημίωσή τους μέσω του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτά τα συμβόλαια  αποζημιωθούν αφού το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής είναι ήδη επιβαρυμένο με εκατομμύρια ευρώ από τα συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ και άλλων εταιρειών που έκλεισαν.

Παράλληλα και σύμφωνα με την ΟΑΣΕ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της International life οι οποίοι θα χάσουν την εργασία τους. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί οι μισοί περίπου από όσους εξυπηρετούσαν την παραγωγή της εταιρίας και όσοι απέμειναν αμείβονται, μέχρι την οριστική τους απόλυση, με πενιχρότατους μισθούς.

Περαιτέρω, προκύπτει σοβαρό πρόβλημα με εκατοντάδες συνεργάτες της International Life οι οποίοι  προσπαθούν να βρουν μόνοι τους την λύση στην συνέχιση της επαγγελματικής τους πορείας.

Τούτων δοθέντων, η ΟΑΣΕ καταγγέλλει: την αδιαφορία των ασφαλιστικών εταιριών και της ΕΑΕΕ, που απέφυγαν να αναλάβουν συλλογικά, ως ασφαλιστική αγορά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας αυτής και να εξασφαλίσουν, αναλογικά πάντα, τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων. Παράλληλα, τις επιλογές της ΔΕΙΑ που επίσης απέφυγε να πάρει κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να προωθηθεί η πρόταση της ΟΑΣΕ και να πείσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να την αποδεχθούν, και μάλιστα με ελάχιστο για όλες κόστος. Και τέλος την αδιαφορία των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων που δεν ασχολήθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, αποδεχόμενοι, έστω και σιωπηρά,  την «αυτορρύθμιση» της  αγοράς, αφήνοντας να εξελιχθεί το πρόβλημα που υπήρχε και  να κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ακόμη μερικές δεκάδες εργαζομένων.

Ολες οι ασφαλιστικές που ασκούν τον κλάδο Ζωής θα πρέπει, σύμφωνα με την ΟΑΣΕ να αναλάβουν, αναλογικά με την παραγωγή τους, μέρος των υποχρεώσεων του χαρτοφυλακίου της INTERNATIONAL. Να ορίσουν μία εταιρία που θα τα διαχειρίζεται για λόγους ενιαίας μηχανογραφικής και υπαλληλικής εξυπηρέτησης, και τέλος να επωμισθούν ένα μικρό μέρος από πιθανή συνολική ζημιά είτε να επωφεληθούν ανάλογο μέρος πιθανών μελλοντικών κερδών αυτού του χαρτοφυλακίου.

πηγή: www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]