Το καυτό θέμα τις φορολογίας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, που έχουν θέσει επαλειμμένα οι φορείς των ασφαλιστών στην κυβέρνηση ,ώστε να φορολογούνται ως μισθωτοί με εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, μεταφέρεται στην διαπραγμάτευση με την τρόικα των δανειστών.
Το θέμα επισήμανε χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας . κ Χατζηθεοδοσίουαναφερόμενος στην σχετική δέσμευση του Αν Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη οτι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει θετικά.
Παρόλα αυτά, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις σχετικές αλλαγές παραπέμποντας το ζήτημα στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Ωστόσο, ο κ Χατζηθεοδοσίου, τόνισε ότι όσο καθυστερεί αυτή η ρύθμιση υπάρχει άμεσος κίνδυνος να βρεθούν εκτός επαγγέλματος χιλιάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές , καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην φορολογία και στις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία .
Πηγή: www.asfalisinet.gr









