Στην Κομοτηνή αποκαλύφθηκε απάτη εις βάρος ασφαλιστικής

Άνδρας από την Αθήνα εισέπραξε 20.000 ευρώ αποζημίωση για κλοπή οχήματος

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, σε βάρος ιδιοκτήτη μάντρας οχημάτων στην Κομοτηνής και σε βάρος του ιδιοκτήτη οχήματος στην Αττική

Ένα αυτοκίνητο από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο αριθμός πλαισίου, ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί υπόθεση απάτης εις βάρος ασφαλιστικής εταιρείας. Ιθύνων νους είναι ένας άνδρας από την Αθήνα και την αποκάλυψη της υπόθεσης έκαναν τελωνειακοί από την Κομοτηνή που εργάστηκαν μεθοδικά για περίπου ένα μήνα, κινητοποιώντας και άλλες υπηρεσίες, όπως το τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης του νομού Αττικής και την ασφαλιστική εταιρεία.

Στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε σε μάντρα αυτοκινήτων στην Κομοτηνή εντοπίστηκε ένα επιβατικό αυτοκίνητο από το οποίο είχε αφαιρεθεί με τροχό ο αριθμός πλαισίου και εντοιχίστηκε σε άλλο όμοιο αυτοκίνητο στην Αθήνα με μεταφορά των πινακίδων κυκλοφορίας από το πρώτο στο δεύτερο όχημα, το οποίο επίσης βρέθηκε, μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Κομοτηνής και κατασχέθηκε.

Ο λόγος της παράνομης αυτής πράξης ήταν η εξαπάτηση της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία δηλώθηκε κλοπή του δευτέρου οχήματος στην Αθήνα και εισπράχθηκε η ασφαλιστική αποζημίωση. Η ασφαλιστική αποζημίωση ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, την οποία εισέπραξε πριν περίπου έναν χρόνο. Το αυτοκίνητο όμως, όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, δεν είχε κλαπεί αλλά είχε προωθηθεί για να γίνει παλιοσίδερα.

Μετά από έρευνες που διήρκησαν ένα μήνα κατασχέθηκαν σε μάντρα στην Κομοτηνή τόσο το επιβατικό αυτοκίνητο από το οποίο είχε αφαιρεθεί με τροχό ο αριθμός πλαισίου και εντοιχίστηκε σε άλλο όμοιο αυτοκίνητο στην Αθήνα με μεταφορά των πινακίδων κυκλοφορίας από το πρώτο στο δεύτερο όχημα, το οποίο επίσης βρέθηκε, μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Κομοτηνής και κατασχέθηκε.

“Ήταν μία δύσκολη υπόθεση, ασχοληθήκαμε με αυτήν έναν μήνα”, μας ενημέρωσε σχετικά ο προϊστάμενος του Τελωνείου Κομοτηνής Ευάγγελος Αντωνιάδης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης με αυτήν να περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης σε βάρος του ιδιοκτήτη οχήματος στην Αττική και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος σε βάρος του ιδιοκτήτη μάντρας οχημάτων στην Κομοτηνή.

Πηγή: xronos.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]