Στη Generali χαρτοφυλάκια της ERGO σε Ουγγαρία και Σλοβακία

Η ERGO ανακοίνωσε την πώληση του συνόλου τριών χαρτοφυλακίων, αυτά της Ζωής, Γενικών ασφαλίσεων και των Σύνθετων ασφαλιστικών προϊόντων που αφορούν την Ουγγαρία και τη Σλοβακία στην ιταλική Generali, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των διεθνών δραστηριοτήτων της. Η πώληση υπόκειται σε ορισμένες κανονιστικές και αντιμονοπωλιακές εγκρίσεις

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Generali Group θα αποκτήσει τα χαρτοφυλάκια των τριών μονάδων σε Ουγγαρία και Σλοβακία από την ERGO International AG, υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και υπηρεσίες ανταγωνισμού. Οι υπό πώληση μονάδες της ERGO παρήγαγαν έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες ύψους 20,6 εκατ. ευρώ το 2017.

Η ERGO υπογραμμίζει ότι η αλλαγή της ιδιοκτησίας δεν θα επηρεάσει καθόλου τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει προς τους υφιστάμενους πελάτες στις δυο αυτές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η ERGO πούλησε και την μονάδα γενικών ασφαλίσεων στη Ρωσία στη ρωσική ασφαλιστική RESO-Garantia.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ERGO International, Alexander Ankel δήλωσε πως η συμφωνία αυτή αναδεικνύει τη στρατηγική της εταιρείας  για βελτιστοποίηση των διεθνών μας δραστηριοτήτων στη βάση καθορισμένων ελάχιστων απαιτήσεων.

Ο επικεφαλής της Generali για την Αυστρία, τη Ρωσία και της χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης Luciano Cirina τόνισε από την πλευρά του ότι “Η προβλεπόμενη απόκτηση χαρτοφυλακίων Life, Non Life και Composite στην Ουγγαρία και στη Σλοβακία είναι ένα ακόμη βήμα του επιτυχημένου ταξιδιού μας για ανάπτυξη και επενδύσεις σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική του Ομίλου μας για περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην Ευρώπη. Θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε ευκαιρίες cross-selling μέσω της πελατειακής βάσης καθώς και να φτάσουμε σε μια ευρύτερη βάση πελατών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε πελάτης της ERGO θα επωφεληθεί από την υψηλή τεχνογνωσία μας και την εκτεταμένη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών”.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]