Σταδιακή ανάκαμψη +2% η παραγωγή ασφάλιστρων Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2016

Σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΑΕΕ , αύξηση 2% παρουσίασε η παραγωγή ασφάλιστρων το δεκάμηνο αγγίζοντας τα 3,09 δισ.

Η ΕΑΕΕ πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και των επιστροφών ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της. Ανταποκρίθηκαν 56 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,4% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2015. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 45 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών. Επίσης σημειώνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.

Οι Ασφαλίσεις Ζωής το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 1,541 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,3%, ενώ οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών ενισχύθηκαν κατά 1,7% στο 1,553 δισ. ευρώ.
Τον Οκτώβριο του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν επίσης άνοδο τον ίδιο μήνα (ο όγδοος μήνας με αύξηση εντός του δεκαμήνου του 2016) με συνέπεια να καταγραφεί αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων σε μηνιαία βάση (+8,4%) για τέταρτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2016. Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων του δεκαμήνου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 2,0%, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2015.

 Δείτε εδώ την αναλυτική έρευνα της ΕΑΕΕ

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]