Στ. Μάνος: Οποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη να αγοράσει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Επίσης επανέλαβε την πρότασή του για σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους Έλληνες στα 67, χωρίς την υποχρέωση καταβολής κρατήσεων.

Αναλυτικά η πρόταση του κ. Μάνου μέσα από την ανάρτησή του:

«Ακούω τις οργισμένες αντιδράσεις όσων θίγονται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Κατρούγκαλου και επανέρχομαι στην πρότασή μου για σύνταξη 700 Ευρώ για όλους τους Έλληνες στα 67. Χωρίς κρατήσεις και εισφορές ούτε του εργαζόμενου ούτε του εργοδότη. Απλότητα. Μηδέν γραφειοκρατία. Το κόστος της πρότασης είναι 15 δις ευρώ ετησίως λιγότερα από τα 18 που πληρώνει σήμερα ο προϋπολογισμός.

Όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη, όποιος τη θέλει σε μικρότερη ηλικία θα μπορεί να αγοράσει ένα σχήμα που του προσφέρει ό,τι επιθυμεί από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Χρήματα θα υπάρχουν μια και δεν θα του γίνονται κρατήσεις. Αλλά και οι εργοδότες θα μπορούν α δημιουργήσουν εταιρικά ασφαλιστικά προγράμματα με τα χρήματα των εισφορών που δεν θα πληρώνουν πια.

Η ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών θα δημιουργήσουν κεφάλαια που θα μπορούν να επενδυθούν στην οικονομία και να ενισχύσουν έτσι την ανάπτυξη. Χωρίς εισφορές και κρατήσεις, η μαύρη εργασία δεν έχει νόημα.

Σκεφτείτε τι σημαίνει για την ανταγωνιστικότητα η κατάργηση των εισφορών και των κρατήσεων».

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]