Σήμερα το δωρεάν webinar του insurancewebinars.gr: “Νόμος 4583/2018 για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (IDD) – Πρακτικά βήματα εφαρμογής”

Η Οδηγία για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων ΕΕ 2016/97 γνωστή ως IDD, τέθηκε σε εφαρμογή πανευρωπαϊκά την 1η Οκτωβρίου 2018 και ενσωματώθηκε στο Εθνικό Δίκαιο με τον Ν.4583/2018. Αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος για τις εταιρίες και τους επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης. Tο insurancewebinars.gr ακολουθώντας τις νέες απαιτήσεις του ασφαλιστικού κλάδου και κατανοώντας τις επιμορφωτικές ανάγκες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διοργανώνει εντελώς δωρεάν σήμερα Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 ένα ξεχωριστό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την προσαρμογή των διαμεσολαβητών και των ασφαλιστικών εταιρειών στον νόμο 4583/2018. Το webinar έχει τίτλο “Νόμος 4583/2018 για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (IDD) – Πρακτικά βήματα εφαρμογής” και εισηγήτρια την Οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη.

Το διαδικτυακό σεμινάριο αποσκοπεί στην παρουσίαση πρακτικών βημάτων προσαρμογής για τη λειτουργική εφαρμογή των νέων απαιτήσεων σε ασφαλιστικά γραφεία και ασφαλιστικές εταιρίες. Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και σε νέους που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Χορηγών Επιμόρφωσης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, GROUPAMA Ασφαλιστική, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, AEGEAN INSURANCE, EUROCOVER INSURANCE LTD και GLASSDRIVE, και θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, 18:30- 20.00.

Η κεντρική θεματολογία του webinar θα εστιάσει στα εξής:

  • Σημεία ενδιαφέροντος του νόμου:
  1. Εγγραφή στο Μητρώο και απαραίτητα δικαιολογητικά
  2. Επαγγελματικές απαιτήσεις γνώσεων και ικανοτήτων
  3. Οργανωτικές απαιτήσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων
  4. Προσυμβατική ενημέρωση και σχετικά έντυπα
  5. Διασταυρούμενες πωλήσεις
  • Ανάλυση του Άρθρου 5 – Συναλλακτικές σχέσεις των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων μεταξύ τους και με τον πελάτη
  • Πρακτικός οδηγός συμμόρφωσης σε επίπεδο πολιτικών, διαδικασιών και εντύπων

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή:

H Μυρτώ Χαμπάκη διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και έχει διατελέσει στέλεχος στον ελεγκτικό, τραπεζικό και συμβουλευτικό κλάδο. Στον ασφαλιστικό κλάδο εντάχθηκε το 2000 όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολήθηκε με την εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II, ενώ διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της στο Ελληνικό Δίκαιο. Διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη  και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων που αφορούν στην Ιδιωτική Ασφάλιση με θεματολογία την Οδηγία Solvency II και την Οδηγία IDD. Προΐσταται των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Experto Crede Consultants με μεγάλη εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και του Κανονισμού GDPR.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]