Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ημερίδα του insuranceforum.gr στην Πάτρα

15η Ημερίδα του InsuranceForum.gr & της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Δ. Ελλάδος

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 *(Porto Rio Hotel) * 17.00 – 21.00.

“Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency IIΕταιρείες και Διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα.”

Το insuranceforum.gr και η Insurance Innovation συνεχίζουν την ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη τη χώρα. Για δεύτερη χρονιά επισκεπτόμαστε την Πάτρα για να ενημερώσουμε την τοπική ασφαλιστική αγορά για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Δ. Ελλάδος  οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Πάτρας και των γύρω πόλεων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα της τοπικής αγοράς αλλά και να δώσουν το στίγμα των εξελίξεων.

Η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Επηρεάζονται μόνο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις; Υπάρχει ενιαία βούληση να αποβληθούν από την αγορά κακές πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι μαύροι κωδικοί και οι αθέμιτες πρακτικές; Μέχρι που θα φθάσει ο ανταγωνισμός στον κλάδο αυτοκινήτων; Ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται; Πως έχουν μεταβληθεί οι καταναλωτικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης;

Οι συνενώσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της παραγωγής αλλά και του κλάδου;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν και θα συζητηθούν με την συμμετοχή ανθρώπων της αγοράς, εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητικών μονάδων στη νέα ημερίδα του insuranceforum.gr, με μία νέα οργανωτική δομή ,με ομιλίες αλλά κυρίως με “τραπέζια συζήτησης”, με συμμετοχή των παρισταμένων, με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, με έκδοση ουσιαστικών συμπερασμάτων.

Την ημερίδα όπως πάντα θα συντονίσει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation.

Στο πρόγραμμα της Ημερίδας, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά της Πάτρας, θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν και τα θέματα:

  • Κλάδος Αυτοκινήτου – Ανταγωνισμός άνευ ορίων.
  • Μαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές
  • Solvency IIκαι πώς αυτό επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
  • Συνενώσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας

AIG

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΕULER HERMES

GLASSDRIVE

Η Ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τα παρακάτω μέσα

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr– dikaiologitika.gr – Euro2day.gr –  sofokleousin.gr – undewriter.gr-Thebest.gr -patrasevents.gr

Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και τηςΈνωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]