Σε ετοιμότητα η Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με φιλόδοξα σχέδια, η νεοσύστατη Επιτροπή Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων του ΕΕΑ πραγματοποίησε την 1 η συνεδρίασή της οριοθετώντας το περίγραμμα των άμεσων δράσεών της προκειμένου να υλοποιήσει ένα σημαντικό οραματικό έργο που αφορά στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος και αναφέρθηκε στην αξία της λειτουργίας των Επιτροπών και το πόσο αυτές θα συνδράμουν στην εξειδίκευση του πολύπλευρου έργου του ΕΕΑ στο οποίο εντάσσεται και ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και γενικός γραμματέας του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης αναφερόμενος στην πρώτη συνεδρίαση (1 Μαρτίου) επισημαίνει ότι ετέθησαν οι βάσεις επί των οποίων η Επιτροπή θα κινηθεί, θα αναπτυχθεί και θα αποδώσει οφέλη στον κλάδο.
Συμφωνήθηκε πώς προέχει η πανελλαδική συσπείρωση όλων των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων. Το ΕΕΑ συλλέγει τα στοιχεία όλων των εκλεγμένων διαμεσολαβούντων στα Επιμελητήρια και παράλληλα η ΕΑΔΕ οργανώνει τα στοιχεία επικοινωνία κάθε τοπικού Σωματείου. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο αλληλόεπικοινωνίας όλων των διαμεσολαβούντων της χώρας με στόχο την άμεση ενημέρωση των μελών του κλάδου για κρίσιμα ζητήματα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε αναφύονται και αφορούν στη διαμεσολάβηση.
Η επικοινωνία θα συντελέσει στην διαμόρφωση ισχυρότερων δεσμών στον κλάδο, θα στηρίξει την ομοιόμορφη και συνολική εξέλιξη των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων, και θα βοηθήσει την καταγραφή «ειδικότερων» θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο. Ταυτόχρονα θα ισχυροποιήσει και την παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ως προς τη διεκδίκηση ζητημάτων που άπτονται του επαγγέλματος και χρήζουν επίλυσης.
Η σύσταση της Επιτροπής είναι ενδεικτική της προσπάθειας που ξεκινά καθώς συμμετέχουν σε αυτήν οι πρόεδροι του ΣΕΜΑ, του ΠΣΣΑΣ, του ΠΣΑΣ, του ΣΠΑΤΕ, της ΕΕΑΕ, φυσικά πρόσωπα της διαμεσολάβησης ( Χρ. Φυτέα, Παν. Μπούκας, Χρ. Κούκλαρης) καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Υπηρεσιών κ. Γ. Παϊκόπουλος.
Η Επιτροπή που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή και εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ήδη δέχεται μηνύματα από όλη τη χώρα μέσω της ιντερνετικής οδού καθώς δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική διεύθυνση insurance@eea.gr στην οποία οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να αποστέλλουν οτιδήποτε θεωρούν ότι χρειάζεται να εξεταστεί σε συλλογικό επίπεδο ή να παρασχεθεί εξατομικευμένη συνδρομή.
Να επισημανθεί ότι η Επιτροπή θα ασχοληθεί ενδελεχώς με το ασφαλιστικό και φορολογικό καθώς ταυτόχρονα θα επιδιώκει το συντονισμό όλων των μελών του κλάδου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας και τα τοπικά Σωματεία.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]