Σάρωσε την αγορά η Qatar Re (sofokleousin.gr)

Κορυφαία στην αγορά της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής αναδείχτηκε η Qatar Reεπιτυγχάνοντας να διπλασιάσει την παραγωγή ασφαλίστρων της το 2015 στα 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,16 δισ. δολάρια το 2014 σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης A M Best.Επίσης, η Qatar Re κατέλαβε την 35η θέση ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες παγκόσμιες αντασφαλιστικές.

Αρκετές αντασφαλιστικές έγραψαν ανάπτυξη στην περιοχή τα τελευταία χρόνια με την Qatar Re να διπλασιάζει τα μεικτά ασφάλιστρα το 2015 και την Trust International Insurance & Reinsurance να έρχεται δεύτερη, με παραγωγή ασφαλίστρων 475,9 εκατομμύρια δολάρια. Οι αμέσως επόμενες αντασφαλιστικές που ακολουθούν στην περιοχή ανακοίνωσαν παραγωγή ασφαλίστρων κάτω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αντασφαλιστικές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής είναι καλά τοποθετημένες έχοντας διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο του underwriting. Ωστόσο παρά τις υφιστάμενες συνθήκες, έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες ροές κεφαλαίων τόσο από τους εγχώριους όσο και τους ξένους αντασφαλιστές καθώς και τους πρωτασφαλιστές  οι οποίοι συμμετέχουν στην ανάληψη προαιρετικών κινδύνων καθώς και την αύξηση της συχνότητας των ζημιών προερχομένων κυρίως από το κλάδο περιουσίας, μηχανικής, και ενέργειας.

Τέλος έχουν να αντιμετωπίσουν το παρατεταμένο περιβάλλον των χαμηλών τιμών στα πετρελαιοειδή το οποίο επιδρά στους ασφαλισμένους κινδύνους και τις επενδύσεις.

Πηγή : www.sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]