Πτώση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μέχρι και 40% φέρνει η νέα τεχνολογία(sofokleousin.gr)

Μέχρι και 40% μπορεί να πέσουν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου με την χρήση των αυτοκινούμενων οχημάτων. Η τεχνολογία αυτή θα υιοθετηθεί πλήρως μέχρι το 2015 καθιστώντας την οδήγηση πιο ασφαλή σύμφωνα με την AON Plc. Ωστόσο η νέα τεχνολογία δεν είναι πανάκεια.

Οι ασφαλιστές όπως η Allianz SE η  Munich Re επιχειρούν να υπολογίσουν τον αντίκτυπο της αυτοματοποίησης στο κλάδο γενικών ασφαλειών καθώς κατασκευαστές όπως η Tesla Motors Inc. μέχρι την  Daimler AG και την Volvo AB έχουν ξεκινήσει να επικεντρώνονται στην νέα αυτή τεχνολογία.

Τα ασφάλιστρα στο κλάδο αυτοκινήτου στις ΗΠΑ μπορεί να πέσουν μέχρι και 20% μέχρι και το 2015 σύμφωνα με την μεσιτική.

Στην Ευρώπη αναφέρει η ΑΟΝ τα ετήσια ασφάλιστρα αυτοκινήτου φτάνουν τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Σχετική πτώση με την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας θα υπάρξει και στην Γηραιά Ηπειρο.

Ωστόσο, ενώ, η τεχνολογία κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή με αποτέλεσμα να πέσουν τα ασφάλιστρα, νέοι κίνδυνοι  αναμένεται να αναδυθούν σύμφωνα με την Munich Re η οποία προβλέπει μία πτώση των τιμών μέχρι και 25% μέχρι και το 2030.

Από τους μεγαλύτερους κινδύνους το χάκινγκ, ή ακόμα και τα λάθη των κατασκευαστών. Οι κίνδυνοι αυτοί θα πρέπει επίσης να υπολογιστούν και να καθοριστεί ο αντίκτυπος στο κλάδο γενικών ασφαλίσεων.

Πήγη : www.sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]