Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης στην Ευρώπη θα παίξει η ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και η Karavias Underwriting Agency

Την μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων απέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόταση της κοινοπραξίας «BEACON», στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης με τη χρήση Δορυφορικών Δεδομένων και Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην κοινοπραξία συμμετέχουν 6 Ευρωπαϊκές εταιρείες και 2 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, με Project Leader την Karavias Underwriting Agency.

Το project «BEACON» αναμένεται να αλλάξει την Αγροτική Ασφάλιση καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλιστικών συμβολαίων αποκλειστικά για το κάθε χωράφι!

Αναλυτικότερα, το «BEACON» αξιοποιώντας Παγκόσμια Δορυφορικά Δεδομένα και καινοτομίες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής, επιτυγχάνει:

 • Δημιουργία εξειδικευμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου, βασισμένο στην ιστορικότητα του ΚΑΘΕ χωραφιού.
 • Δημιουργία Αρχείου Δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες καιρικών συνθηκών, πρόληψης, παραγωγής και ζημιών αποκλειστικά για το ΚΑΘΕ χωράφι.
 • Αυτοματοποίηση χρονοβόρων διαδικασιών, όπως ο Προασφαλιστικός έλεγχος ή η διαχείριση της ζημιάς.
 • Έγκαιρη πρόβλεψη καιρικών φαινομένων και ειδοποίηση Ασφαλισμένου: H υψηλής ανάλυσης πρόγνωση του καιρού επιτρέπει την πρόβλεψη μελλοντικών κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα και παρέχει εξατομικευμένες προειδοποιήσεις στον κάθε αγρότη/ασφαλισμένο.
 • Μείωση Ασφαλιστικού Κόστους, μέσω λεπτομερέστερου Underwriting και διαφάνειας στην αξιολόγηση της ζημιάς.
 • Γρήγορη αποζημίωση: η επεξεργασία των δορυφορικών εικόνων επιτρέπει την έγκαιρη εκτίμηση της ζημιάς που υφίστανται οι καλλιέργειες από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το «BEACON» συνοδεύεται από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (mobile app) η οποία παρέχει χρήσιμες δυνατότητες στον ασφαλισμένο καλλιεργητή:

 • Την παρακολούθηση της κατάστασης των ασφαλισμένων καλλιεργειών
 • Την οριοθέτηση της ζημιάς στον αγρό
 • Την εκτίμηση του ποσοστού της ζημιάς και της μείωσης της γεωργικής παραγωγής
 • Τη λήψη έγκαιρων προειδοποιήσεων για την πιθανότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων
 • Την εκτίμηση του ρίσκου που υπεισέρχεται από τις καιρικές συνθήκες κατά την ασφάλιση μιας καλλιέργειας
 • Πληροφόροση σχετικά με τους όρους της σύμβασης

beacon services

Το όφελος για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Αξίζει να σημειωθεί πως το BEACON θα επιτρέψει στις ασφαλιστικές εταιρείες να εξαλείψουν την αβεβαιότητα όσον αφορά τις μελλοντικές καιρικές συνθήκες, να εκτιμήσουν ακριβέστερα τον κίνδυνο και τις ζημιές, ενώ συγχρόνως να μειώσουν τις λειτουργικές και διοικητικές δαπάνες τους για την παρακολούθηση των ασφαλιστικών δεικτών και της διαχείρισης των ασφαλιστικών συμβολαίων.

Μια προσπάθεια 35 ετών επιβραβεύεται

Ο κ. Γιώργος Καραβίας, CEO της Karavias Underwriting Agency, δήλωσε:
«Η Ευρωπαϊκή πρωτιά για το BEACON προέρχεται από μια δουλειά 35 ετών στο Micro-Underwriting, στην δημιουργία δηλαδή tailor made ασφαλιστικών προϊόντων για εξειδικευμένες αγορές. Η καινοτομία ήταν στο DNA της Karavias Underwriting Agency από την 1η ημέρα λειτουργίας της και είναι αυτό που θα συνεχίζει να μας χαρακτηρίζει και στο μέλλον».

Το λανσάρισμα του BEACON στην αγορά

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το BEACON στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής του, θα δοκιμαστεί επιχειρησιακά σε πάνω από 10 εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου επικυρώνοντας και αναδεικνύοντας την αξία του ως ένα αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια των εταιρειών του κλάδου.

Τα μέλη της Κοινοπραξίας του BEACON είναι:

 1. Karavias Underwriting Agency
 2. AgroApps Pc
 3. Universidad Politecnica De Madrid
 4. Etherisc Gmbh
 5. Faculty Of Civil Engineering, University Of Belgrade
 6. Inosens Doo Novi Sad
 7. Crevis Sprl

Το έργο λαμβάνει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την συμφωνία επιχορήγησης No 821964.

Δείτε την παρουσίαση της Beacon BEACON

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]