Προς κατάργηση οδεύει η εφάπαξ εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση για την παράταση πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας 2021 ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 ανέφερε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ενώ, πρόσθεσε πως αξιολογείται και η πρόταση για πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθεί ώστε να πληρώσουν και οι περίπου 700.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν παράνομα!

Πάντως τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας αυτή τη στιγμή αφορούν μόνο τους ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, δηλαδή με κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας, και οι κάτοχοί τους θα προβούν σε άρση ακινησίας.

Παράλληλα το καθεστώς των χαμηλότερων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας το οικονομικό επιτελείο θέλει να το κάνει μόνιμο δηλαδή να μην χρειάζεται να εκδίδεται κάποια σχετική Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα οι ιδιώτες καταναλωτές αλλά και οι εταιρείες εμπορίας και ενοικιάσεων ή χρονομίσθωσης αυτοκινήτων να μπορούν όποια χρονική στιγμή επιθυμούν να πραγματοποιούν άρση ακινησίας με το ευνοϊκό καθεστώς αλλά για μόνο μία φορά. Αν κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας για πάνω από μία φορά θα πρέπει να έχει εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες απο το newsauto.gr

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]