Πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. σε συνεργασία με Ε.Α.Ε.Ε. και Σ.Ε.Ν.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών για το πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών.

“Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Σ.Ε.Σ.Α.Ε. αποφάσισε να συνεργαστεί άλλη μια φορά με την Ε.Α.Ε.Ε. με και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – Σ.Ε.Ν.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας για τη μέχρι τώρα αρωγή των εθελοντών μας στο πιλοτικό πρόγραμμα με το ΣΕΝ για την εκπαίδευση των σχολείων, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται και αναβαθμίζεται για την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά. Είναι ένα πρόγραμμα μακράς πνοής που χρειάζεται τη συμβολή των στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς για την δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης στοχεύοντας στις επόμενες γενιές.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε 100 σχολεία έως το καλοκαίρι του 2020 με στόχο τη συμμετοχή 2.000 μαθητών.

  • Το έργο χωρίζεται σε φάσεις:
    • Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά την περίοδο Νοέμβριου 2019 – Ιανουάριου 2020 για την υλοποίηση του προγράμματος σε 1.000 μαθητές από 50 Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής (Δημοτικά ή/και Γυμνάσια).
    •  Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου Φεβρουάριου – Ιούνιου 2020 σε 1.000 μαθητές από 50 Σχολεία (Δημοτικά ή/και Γυμνάσια) με έμφαση σε σχολεία εκτός της Περιφέρειας Αττικής.
  • Η εκπαίδευση και για τις δυο φάσεις του προγράμματος θα υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μέσω τηλεκπαίδευσης και την αξιοποίηση ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας (www.dreamwisely.gr) που έχει σχεδιαστεί μετά το πιλοτικό στάδιο του προγράμματος.
  • Στην έναρξη του προγράμματος σε κάθε σχολείο ένα στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς θα αναλάβει να ενημερώσει και υποστηρίξει τον αρμόδιο εκπαιδευτικό για να κάνει εκείνος την εισαγωγή στο θέμα της εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε 20 εθελοντές-εκπαιδευτές από τα Μέλη μας για να αναλάβουν αυτό το σημαντικό και ενδιαφέρον έργο. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν πάνω στην διδακτική ύλη και τον τρόπο παρουσίασής της, ιδανικά στις 12 Νοεμβρίου 2019, 9:00 – 12:00 στα γραφεία της ΕΑΕΕ (3 ώρες). Στη συνέχεια, θα κληθούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να αντιληφθούν καλύτερα την ύλη και να κάνουν μια σύντομη εισαγωγή στους μαθητές. Η υλοποίηση της 1ης φάσης θα γίνει μεταξύ 10 Νοεμβρίου 2019 – 30 Ιανουαρίου 2020 όπου ο κάθε εθελοντής θα κληθεί να επισκεφτεί 3 σχολεία για 2 ώρες (6 ώρες συνολικά).

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα στελέχη-μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν πρόσθετες εμπειρίες και παράλληλα να συνδράμουν σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ασφαλιστική αγορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θέλοντας να ευχαριστήσει τα Μέλη που θα συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα αυτό, αποφάσισε να προσφέρει τη συνδρομή τους προς τον Σ.Ε.Σ.Α.Ε. για το έτος 2020.
Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε στη συγκεκριμένη δράση, μέχρι την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 (υπόψη κας Χαράς Ανέστη, τηλ.: 210 3334 117, e-mail: hara.anesti@eaee.gr).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή σας!”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]