“Πράξη εξόντωσης” το προτεινόμενο Ασφαλιστικό ανακοινώνει η ΕΑΔΕ (underwriter.gr)

Με ιδιαίτερη έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την συζήτηση που έχει αναπτυχθεί με αφορμή ένα αρχικό Σχέδιο Νόμου για το Ασφαλιστικό.

Στον τομέα που αφορά άμεσα τον Κλάδο μας, και δη στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ, η  πρόταση της Κυβέρνησης αποτελεί πράξη εξόντωσης κάθε επαγγελματία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.
Εκφράζουμε έντονα κραυγή διαμαρτυρίας και συνάμα αγωνίας για την επαγγελματική επιβίωση του κλάδου μας.
Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντιπαραγωγικές και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση.

Ο χώρος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες που συνεισφέρουν τα μέγιστα στον Κρατικό προϋπολογισμό μέσω της φορολογίας τους.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι η κατηγορία εκείνη των Ελεύθερων Επαγγελματιών στους οποίουςδεν μπορεί κανείς να καταλογίσει ψήγμα φοροδιαφυγής, καθώς δηλώνουν το 100% του εισοδήματός τους και φορολογούνται βάσει των βεβαιουμένων προμηθειών που οι Ασφαλιστικές Εταιρείες χορηγούν,  και οι οποίοι με τεράστιες θυσίες υποστηρίζουν μέχρι σήμερα τις ισχύουσες υψηλές εισφορές του ΟΑΕΕ.

Με τα νέα σχέδια ο κάθε Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής θα καλείται να καταβάλλει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον  6 από τα 10 ευρώ (!) που κερδίζει χωρίς να υπολογίζονται τυχόν διαφοροποιήσεις στην προκαταβολή φόρου ή άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις ( ΕΝΦΙΑ κλπ)

Η ΕΑΔΕ, όλοι δηλαδή οι φορείς της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες κάθε δυνατής αντίδρασης μέχρι την οριστικοποίηση του σχεδίου νόμου και την κατάθεσή του προς ψήφιση, με στόχο την ανατροπή της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Τέλος επειδή και από τις πρώτες κιόλας μέρες αυτής της συζήτησης ακούγονται κυβερνητικές τοποθετήσεις για την προστασία των οικονομικά αδυνάτων (από την πρόταση νόμου προκύπτει πολύ μικρή ελάφρυνση εισφορών σε εισοδήματα έως 10.000 ετησίως) , ως άνθρωποι της παραγωγής  και ως ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι άλλο να πολεμάς τη φτώχεια, κάτι που άλλωστε απαιτείται από ένα κράτος πρόνοιας και το οποίο πρεσβεύουμε μέσα από τις υπηρεσίες που διαθέτουμε στην κοινωνία, και άλλο πράγμα να καταστρέφει το κράτος κάθε υγιή προσπάθεια αξιοπρεπούς επιβίωσης των πολιτών του.

Η ΕΑΔΕ μαζί με  όλα τα Σωματεία της Διαμεσολάβησης και με κάθε άλλο Φορέα εκπροσώπησης των επαγγελματιών, ανέλαβε και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε η συγκεκριμένη ρύθμιση σε καμία περίπτωση να μην αποτελέσει μέρος νομοθετήματος.

 

Πηγή: www.underwriter.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]