Πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τράπεζες: Στην γωνία ο πελάτης

Πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, μαύροι κωδικοί, φτηνό ασφάλιστρο, Solvency II, εκπαίδευση και επαναπιστοποίηση ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην 10η Ημερίδα του Insuranceforum.gr  στις 19 Φεβουαρίου στην Θεσσαλονίκη, χορηγός της οποίας μεταξύ των άλλων ήταν το Sofokleousin.gr .

Διεξοδική ανάλυση επί των θεμάτων του αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχεται ο κλάδος των ασφαλειών και η διαμεσολάβηση αλλά και το πτωχευτικό ασφάλιστρο έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής Ιωάννη Βοτσαρίδη ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην απουσία συγκροτημένων κινήσεων και ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς που στόχο θα έχει στην στήριξη και ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης.

Τέθηκε επί τάπητος, δίνοντας κίνητρα για περαιτέρω συζητήσεις το θέμα της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των ιντερνετικών κατευθείαν πωλήσεων χωρίς την συνεισφορά της διαμεσολάβησης, ανάμεσα στα άλλα κατά πόσο είναι πραγματικά κερδοφόρες και κατά πόσο η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν είναι αυτή που υπόσχονται.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η διαμεσολάβηση και οι ιντερνετικές πλατφόρμες που διατίθενται από τις ασφαλιστικές στην διαμεσολάβηση προκειμένου να δώσουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες.

Tο θέμα των Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) με έδρα το Λονδίνο, την Μάλτα κτλ,  το οποίο συζητείται το τελευταίο διάστημα στην αγορά θίχτηκε εκτενώς στην ημερίδα. Οπως τονίστηκε παρέχουν φτηνό ασφάλιστρο, χτυπώντας την εγχώρια αγορά, ωστόσο τονίστηκε ότι η ίδια η διαμεσολάβηση με στόχο να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των πελατών της που αναζητά πολύ φτηνό ασφάλιστρο επιτρέπει και ανατροφοδοτεί την είσοδο των ΕΠΥ στην αγορά.

Σχετικά με τους “Μαύρους Κωδικούς και Αθέμιτες Πρακτικές” το πάνελ το οποίο αποτελείτο από την Προϊσταμένη Υποστήριξης Δικτύου Interlife Ασφαλιστική, Κώστα Κάλλη Επιθεωρητή Πωλήσεων – ARAG, και Αλέξανδρο Μπόζα Γενικό Διευθυντή Better Life Ασφαλιστικές Υπηρεσίες με συντονιστή τον Νίκο Κλήμη  τόνισε ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για να κυκλοφορούν μαύροι κωδικοί, καθώς το εποπτικό πλαίσιο είναι πολύ αυστηρό. Ωστόσο μαύροι κωδικοί τονίστηκε συνεχίζουν να κυκλοφορούν και τέθηκε το ερώτημα, “ποιοι είναι αυτοί”.

Στην 3η ενότητα του συνεδρίου με “Κλάδος Αυτοκινήτου – Ανταγωνισμός άνευ ορίων το πάνελ των ομιλητών που αποτελείτο από την Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος – Global Net Insurance Brokers Ltd, Γενικής Γραμματέας ΣΕΜΑ, Χρήστο Αχή Εμπορικό Διευθυντή Ορίζων Ασφαλιστική, Σοφία Σικοτάκη Γενική Διευθύντρια – Απόλλων ΑΕ Μεσιτείας Ασφαλίσεων με συντονιστή το Νίκο Κλήμη αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου ενώ, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Ευγενίας Καφφετζή, αναφερόμενη στις προσοφορές που υποβάλλει η διαμεσολάβηση προκειμένου να κλείσουν συμφωνίες συνεργασίας με μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσσεις: “Μπορεί να δώσεις την καλύτερη προσφορά, δεν έχει καμία πιθανότητα αν δεν είσαι μέσα σε μεγάλη τράπεζα”

Στην διάρκεια της ημερίδα η οικονομόλογος Μυρτώ Χαμπάκη εξήγησε στην διαμεσολάβηση το πλαίσιο του Solvency II, παρουσιάζοντας το βιβλίο της για το Solvency II το οποίο αποτελεί οδηγό για το κλάδο και εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Insurance Innovation.

Κατά το κλείσιμο της  ημερίδας ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Forum Αριστείδης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τους χορηγούς για άλλη μία φορά μετά την έναρξη της ημερίδας και ενημέρωσε για τις επόμενες ημερίδες που προγραμματίζει η Insurance Forum με πρώτη τη Κοζάνη.

Ερμείδου Έλενα

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]