Πόσες ώρες τη μέρα είναι on-line ο μέσος Έλληνας

Ο μέσος Έλληνας αφιερώνει 3,5 ώρες ημερησίως  ενώ οι νεαρότερες ηλικίες – 15 έως 24 ετών –  δαπανούν 5 ώρες, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποτελούν μια καθημερινή ασχολία για περίπου 6 στους 10 τους χρήστες. Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019, 1 στους 4 Έλληνες χρήστες αφιερώνει στα social media πάνω από μία ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Μobile Ιnternet

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, οι χρήστες στην Ελλάδα προτιμούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο από τις φορητές τους συσκευές, προκειμένου να είναι on-line απ’ όπου κι εάν βρίσκονται. Με την κατοχή smartphone να φθάνει στη χώρα μας το 85%, η χρήση Mobile Internet να κυμαίνεται στο 81%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία άλλη τάση, που γίνεται καθημερινή και για τον Έλληνα καταναλωτή, είναι η κατοχή συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς πλέον σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά (45%) έχει συνδρομή σε μία σχετική υπηρεσία.

  • Από τα πρώτα σχολικά χρόνια

Οι Έλληνες – όπως άλλωστε και οι πολίτες παγκοσμίως – ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το Διαδίκτυο από μικρή ηλικία. Για την ακρίβεια, τα 4 στα 5 παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, ασχολούνται με το Internet. Κατά μέσο όρο, η ενασχόληση με τον παγκόσμιο ιστό ξεκινά από την ηλικία των 5-6 ετών, ενώ η χρήση είναι σχεδόν καθολική στις ηλικίες 10-12 ετών.

Τέλος, η συσκευή μέσω της οποίας τα παιδιά συνδέονται στο Διαδίκτυο είναι κυρίως τα smartphones.

Με πληροφορίες από το sepe.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]