Πώς θα διανεμηθούν οι εκκρεμείς συντάξεις – όλο το σχέδιο

να νέο σχέδιο απονομής έως και 170.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων φέτος “τρέχει” το Υπουργείο Εργασίας, μετά την εξαγγελία του ίδιου του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, περί άμεσης καταβολής εθνικής σύνταξης, σαν προθάλαμο της προσωρινής και της οριστικής.

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από πληροφορίες που αναφέρει σήμερα το Capital.gr από αρμόδια στελέχη του e-ΕΦΚΑ θα έχει δύο βασικά σκέλη.

Το πρώτο σκέλος προβλέπει την καταβολή οριστικών συντάξεων στους συνταξιούχους στους οποίους ήδη καταβάλλονται προσωρινές συντάξεις, ενώ το δεύτερο σκέλος προβλέπει την εκκαθάριση – καταβολή συντάξεων (είτε με τη μορφή της εθνικής – προπροσωρινής σύνταξης, είτε της προσωρινής, είτε οριστικής) για όσους δεν έχουν λάβει έως τώρα ούτε καν προσωρινή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εν λόγω σχέδιο προβλέπει:

*Το πρώτο σκέλος θα αφορά τις ήδη καταβαλλόμενες προσωρινές συντάξεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτές ανέρχονται σε 32.000, εκ των οποίων οι 18.000 είναι του Δημοσίου και οι υπόλοιπες 14.000 του ιδιωτικού τομέα (σ.σ. τέως ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ). Οι σχετικές αιτήσεις θα προχωρήσουν κανονικά και θα οδηγήσουν στην καταβολή των οριστικών συντάξεων προς τους δικαιούχους, μαζί και των αναδρομικών που προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ της προσωρινής και οριστικής σύνταξης.

*Το δεύτερο σκέλος αφορά τις υπόλοιπες, δηλαδή εκείνες που προκύπτουν αφού αφαιρεθούν οι ήδη καταβαλλόμενες 32.000 προσωρινές συντάξεις. Οι εν λόγω εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται138.000. Από αυτές γύρω στις 35.000 -40.000 εκκρεμείς συντάξεις αφορούν ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ και έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική έκδοσή τους.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]