Πώς τα αυτοκινούμενα οχήματα θα αλλάξουν τις ασφάλειες αυτοκινήτων;

Η είσοδος στην αγορά των νέων αυτοκινούμενων οχημάτων, δηλαδή των αυτοκινήτων που θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη και θα οδηγούν μόνα τους, πλησιάζει και θα δημιουργήσει νέες ανάγκες στον ασφαλιστικό κλάδο. Ίσως, δεν απέχουμε αρκετά από τη μέρα που θα επιλέγουμε μια ασφάλεια αυτοκινήτου και συνάμα την κάλυψη της προστασίας λογισμικού ή την κάλυψη από ψηφιακούς κινδύνους.

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου του μέλλοντος θα είναι τα σύνθετα λογισμικά συστήματα των αυτοκινούμενων οχημάτων, καθώς ο ρόλος του οδηγού σταδιακά θα μειώνεται. Μία νέα οπτική στις ασφάλειες, όπου το ανθρώπινο σφάλμα δε θα συνυπολογίζεται, θα αποτελεί τη λύση στις ανάγκες που λογικά θα προκύψουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των ζητημάτων που θα παρουσιαστούν είναι, λόγου χάρη, το πως θα λύνεται ένα ατύχημα ανάμεσα σε μια φαινομενικά «τέλεια μηχανή» και έναν οδηγό που δεν έχει αυτοκινούμενο όχημα; Ακόμη, ποιος θα έχει την ευθύνη και πως θα γίνεται η αποζημίωση; Πως θα αντιμετωπίζονται συμβάντα μόλυνσης του λογισμικού από τριτογενείς παράγοντες;

Έτσι δεν είναι απίθανο να δούμε και νέες ασφάλειες αυτοκινήτων αποκλειστικά για τα λογισμικά συστήματα που θα προστατεύουν με διαφορετικό εντελώς τρόπο οδηγούς και προγραμματιστές, καθώς ο λόγος για κάθε σφάλμα θα μεταβιβάζεται στους τελευταίους που θα είναι οι δημιουργοί αυτών των συστημάτων. Ήδη, κυκλοφορούν σχέδια για το πως μπορεί να επανασχεδιαστεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου σε έναν εντελώς νέο κόσμο, που στερούνται βέβαια την εμπειρία της εφαρμογής.

Σίγουρα όμως οι νέες αυτές ασφάλειες αυτοκινήτων δε θα αυξήσουν το κόστος, καθώς οι εταιρείες βλέπουν λύσεις που πρέπει να είναι εφικτές και βιώσιμες για να μπορεί ο κόσμος της οδήγησης να ενταχθεί φυσιολογικά στις επερχόμενες αλλαγές.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εξελίξεις γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου θα είναι αρκετά συναρπαστικές και θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]