Πως λειτουργεί η ασφάλεια αυτοκινήτου για τις ζημιές που γίνονται εντός parking;

Ένα πρόβλημα που προκύπτει αρκετές φορές είναι η αποζημίωση που πρέπει να δοθεί σε περίπτωση ζημιάς ενός οχήματος εντός ενός φυλασσόμενου χώρου, αλλά και η θέση της ασφάλειας αυτοκινήτου.

Ένα πρόβλημα που προκύπτει αρκετές φορές είναι η αποζημίωση που πρέπει να δοθεί σε περίπτωση ζημιάς ενός οχήματος εντός ενός φυλασσόμενου χώρου, αλλά και η θέση της ασφάλειας αυτοκινήτου.

Τις περισσότερες φορές, απλές καλύψεις που παρέχει μια βασική ασφάλεια αυτοκινήτου δεν συμπεριλαμβάνουν τους φυλασσόμενους χώρους (parking) και αρκετοί ασφαλισμένοι μένουν δυσαρεστημένοι.

Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι η διαφορά μιας απλής ασφάλειας από μια μικτή που καλύπτει κάθε ζημιά που προκαλείται από εσάς στο όχημα. Φυσικά το κόστος μιας μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι αρκετά υψηλό και δεν μπορούν όλοι να το υποστηρίξουν όπως ακόμη και τα παλιότερα οχήματα δεν έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν έναν τέτοιο τύπο ασφάλειας αυτοκινήτου.

Όμως σε ότι αφορά το parking και τους άλλους φυλασσόμενους χώρους, αν και η ασφάλεια αυτοκινήτου σας δεν καλύπτει τις ζημιές, θα πρέπει να ξέρετε πως είστε ασφαλισμένοι και εκεί όμως με άλλο τρόπο.

Από τη στιγμή που ένα parking είναι νόμιμο, οφείλει να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον χώρο, καθώς αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος πληρώνει για φύλαξη και στάθμευση. Αν και είναι σπάνιο σε ένα νόμιμό parking να υπάρξουν ζημίες ή κλοπή οχήματος, καθώς ο χώρος ελέγχεται, πολλές φορές από κλειστό κύκλωμα, θα πρέπει να ξέρετε πως σε αυτή την περίπτωση την πλήρη ευθύνη την έχει ο χώρος και όχι η ασφάλεια αυτοκινήτου σας ή εσείς ο ίδιος.

Για παράδειγμα, εάν βρείτε γρατζουνιές ή κάποιο βαθούλωμα, αυτό σημαίνει πως προκλήθηκε από απροσεξία κατά το παρκάρισμα του ατόμου που ανέλαβε να τοποθετήσει το όχημα στην θέση του. Όμως στην περίπτωση που η ζημιά προκληθεί από εσάς εντός του χώρου, την ευθύνη την έχετε αποκλειστικά εσείς και είστε μάλιστα ο υπαίτιος.

Πλέον γνωρίζετε τους περιορισμούς της ασφάλειας αυτοκινήτου σας, όμως γνωρίζετε και τα δικαιώματα σας καθώς ο φυλασσόμενος χώρος είναι ασφαλισμένος. Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να ενημερωθείτε για την πολιτική του κάθε parking καθώς ενδέχεται να υπάρχουν παγίδες μέσω μεγάλων απαλλαγών και έτσι αν και παρέχεται ασφάλεια να μην ισχύει στην δική σας περίπτωση. Έτσι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επιλογή ενός νόμιμου αρχικά parking, με σωστή πολιτική που διασφαλίζει πως το πολύτιμο όχημα σας θα αποζημιωθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]