Ποιος υποβιβάζει την αξία της εκπροσώπησης των τοπικών σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης;

Με ένα απαράδεκτο και προσβλητικό άρθρο του ο κ. Ν. Μωράκης απο το insurancedaily.gr ούτε λίγο ούτε πολύ απαγόρεψε την ύπαρξη τοπικών σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ! Μάλιστα στο εν λόγω άρθρο κάνει αναφορά και στον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη ώς “μερικοί Θεσσαλονικείς!” 

Το Δ.Σ του Σ.Δ.Α.Ε με επιστολή του σήμερα Μ. Πέμπτη 16/4/2020 απαντά στο εν λόγω δημοσίευμα ευθέως, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην τοπική εκπροσώπηση.

Ακολουθεί η επιστολή που απεστάλει στο σύνολο των κλαδικών μέσων.

Mε μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ν. Μωράκη που δημοσιεύθηκε την 15η Απριλίου στο asfalistikomarketing.gr το οποίο θίγει το δικαίωμα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών – και ειδικότερα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Θεσσαλονίκης – να συνδικαλίζονται και να συστήνουν συλλόγους εκπροσώπησης τους.

Ο κ. Μωράκης στο εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι “Σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, μερικοί Θεσσαλονικείς – θεωρώντας ότι οι μέχρι σήμερα σύλλογοι δεν τους εκφράζουν/ εκπροσωπούν – έφτιαξαν το Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε), τονίζοντας κιόλας ότι έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη – λες και έχει σημασία η καταγωγή του συλλόγου – διασπώντας ακόμα περισσότερο την αγορά”

To εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Α.Ε αναρωτιέται για τα ακόλουθα :
1. Υπό ποια ιδιότητα ο κ. Μωράκης εκφέρει άποψη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την εκπροσώπηση της σε πρωτοβάθμιο , δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, αφού ο ίδιος ουδεμία σχέση έχει με το επάγγελμα , πέραν του κλαδικού δημοσιογράφου;

2. Από πότε είναι κατακριτέα η εκπροσώπηση μιας τοπικής αγοράς – και δή της συμπρωτεύουσας που απαριθμεί περισσότερους από 1.300 Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ;

3. Γνωρίζει ο κ. Μωράκης πόσα είναι τα μέλη του Σ.Δ.Α.Ε , τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό μελών αντίστοιχους Πανελλήνιους Συλλόγους έτσι ώστε να αναφέρεται απαξιωτικά σε αυτόν ως «μερικοί Θεσσαλονικείς» ;

4. Από πότε συγκεκριμένη επιτροπή, συγκεκριμένου επιμελητήριου (το οποίο αντέγραψε τη λειτουργία της επιτροπής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) υποκαθιστά τη «φωνή» των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όλης της χώρας ;

Επειδή κάποιοι σκέπτονται και ενεργούν ως υποστηρικτές «ολοκληρωτικών καθεστώτων» και ενοχλούνται από τον συνδικαλιστικό πλουραλισμό, τους απαντούμε ότι η «πολυεκπροσώπηση του κλάδου» ενισχύει τις δημοκρατικές παρεμβάσεις για κλαδικές διεκδικήσεις. Ο κ. Μωράκης και αυτοί που υποκίνησαν το εν λόγω δημοσίευμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερες οι φωνές και οι απόψεις , τόσο πιο μαχητική και αποτελεσματική είναι η διεκδίκηση των θέσεων των Ελλήνων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, απαλλαγμένη από προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Όλες οι δημοκρατικές χώρες λειτουργούν θεσμικά με μικρότερες δομές π.χ. με Δήμους , Περιφέρειες κλπ. μέχρι να καταλήξουν στη κεντρική εξουσία. Έτσι και ο Σ.Δ.Α.Ε , ασκώντας το νομιμότατο δικαίωμα εκπροσώπησης των μελών του, λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο σωματείο που με τη σειρά του ανήκει στο αντίστοιχο δευτεροβάθμιο κ.ο.κ.

Κε. Μωράκη ,
Πείτε μας, το συγκεκριμένο άρθρο αντανακλά τις προσωπικές σας απόψεις ή κρύβεται κάποιος άλλος πίσω από αυτό; Μήπως η παρουσία και η έντονη δραστηριότητα του Σ.Δ.Α.Ε στο σύντομο διάστημα επαναλειτουργίας του έχει ταράξει ισορροπίες και έχει ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιων αυτόκλητων σωτήρων και αποκλειστικών εκπροσώπων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης;

Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα θεσμικής εκπροσώπησης ή ενότητας από εσάς , την στιγμή μάλιστα που οι απόψεις σας καταστρατηγούν κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο ως ένα «ατυχές συμβάν» το οποίο θίγει όλα τα πρωτοβάθμια , δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα εκπροσώπησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της χώρας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να προτάσσουμε το εμείς και όχι το εγώ συγκεκριμένων προσώπων.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Ε

.
Ο Πρόεδρος, Αριστείδης Βασιλειάδης

Ο Γενικός Γραμματέας, Σταύρος Αθανασιάδης

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]