Ποιες ασφάλειες ζωής αγοράζουν οι Έλληνες και ποιους επιλέγουν να τους ασφαλίσουν (asfalisinet.gr)

Tα κλασικά ασφαλιστικά προγράμματα ζωής και τα ασφαλιστήρια υγείας έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών, που στράφηκαν στην ιδιωτική ασφάλιση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και αφορούσαν ατομικές ασφαλίσεις.

Στις ομαδικές ασφαλίσεις η πλειοψηφία όσων επέλεξαν να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 επέλεξαν συνταξιoδοτικά προγράμματα, ενώ αμέσως μετά σε προτίμηση έρχονται οι ομαδικές ασφαλίσεις εργαζομένων.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, για το πρώτο εξάμηνο του 2016, το πλήθος των συμβολαίων, για ατομικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας ήταν 1.462.935 και για ασφάλειες ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις 261.940

Στις ομαδικές ασφαλίσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 το πλήθος των συμβολαίων ήταν 7.329 συμβόλαια, εκ των οποίων 6.371 συμβόλαια αφορούσαν ασφάλιση εργαζομένων, τα 732 συνταξιοδοτικά προγράμματα και τα 226 ασφάλιση δανειοληπτών.

Όσον αφορά, τα κανάλια διανομής αυτών των συμβολαίων, στις ατομικές ασφαλίσεις, το 55,6% ήταν από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που έχουν αποκλειστική συνεργασία με μια από τις 21 ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις ζωής, το 12,5% επίσης από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που όμως είναι ανεξάρτητοι. ( Δηλαδή αντιπροσωπεύουν περισσότερες από μια ασφαλιστικές εταιρίες). Επίσης ένα 30,6% των συμβολαίων έγινε μέσα κάποιας τράπεζας που διαθέτει τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα.

Αντίθετα, στις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής το 28,7% των συμβολαίων έγινε μέσω τράπεζας, το 21,6% από ανεξάρτητους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το 29,1% απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρίες (Corporate Sales, Ασφαλιστικοί Υπάλληλοι) και το 13,8% από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας με ασφαλιστικές εταιρίες.

Πηγή : www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]