Πέτυχε τους στόχους της για το 2018 η Hannover Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου για το insuranceworld.gr

Παρά το «βάρος μεγάλων ζημιών» και το «δύσκολο περιβάλλον στις αγορές», η γερμανική Hannover Re, τέταρτος μεγαλύτερος αντασφαλιστικός όμιλος στον κόσμο, πέτυχε τους στόχους της για  κέρδη και ανάπτυξη κατά το 2018. Ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Wallin δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων και φέτος, σε συνέχεια ενός «πολύ ικανοποιητικού» γύρου ανανέωσης συμβολαίων στις αρχές του έτους. 

Πιο συγκεκριμένα, η Hannover Re εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,06 δις. ευρώ το 2018, έναντι 960 εκατ. ευρώ το 2017. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν σε 19.2 δις. ευρώ (από 17,8 δις. ευρώ το 2017), εμφανίζοντας αύξηση 11,6%  εάν ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις από τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο συνδυασμένος δείκτης του ομίλου εμφάνισε επίσης βελτίωση αφού διαμορφώθηκε στο 96,5%, από 99,8% στη χρήση του 2017.

«Για άλλον έναν χρόνο αποδείχθηκε η ικανότητα κερδοφορίας της Hannover Re”, δήλωσε ο Wallin. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που πετύχαμε διψήφιο ποσοστό απόδοσης ιδίων κεφαλαίων για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Παρά το βάρος μεγάλων ζημιών και μια σημαντική εφάπαξ εισφορά στον κλάδο αντασφάλισης ζωής, μπορούμε και πάλι να προσφέρουμε ελκυστικό μέρισμα στους μετόχους μας». 

Η Hannover Re δήλωσε ότι, παρά τις μεγάλες ζημίες από φυσικές καταστροφές πέρυσι, τα αποτελέσματά της στηρίχθηκαν από την εξαιρετική πορεία των εσόδων από επενδύσεις και την υψηλή ποιότητα των χαρτοφυλακίων τόσο στις αντασφαλίσεις περιουσίας-ατυχημάτων, όσο και στον κλάδο ζωής και υγείας.

Για το 2019, ο όμιλος έθεσε τον πήχη της κερδοφορίας στα 1,1 δις. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι δαπάνες για μεγάλες ζημίες δεν θα ξεπεράσουν κατά πολύ το προϋπολογισμένο ύψος των 875 εκατ. ευρώ και ότι δεν θα υπάρχουν ασυνήθιστες στρεβλώσεις στις κεφαλαιαγορές.

Όπως κατέληξε ο κ. Wallin, «Είχαμε έναν πολύ ικανοποιητικό γύρο ανανεώσεων συμβολαίων την 1η Ιανουαρίου 2019, εστιάζοντας πάντα στην κερδοφόρα ανάπτυξης. Με δεδομένη την χρηματοοικονομική ευρωστία και την αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίων της Hannover Re, είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και φέτος και είμαι πεπεισμένος για την βιώσιμη κερδοφορία της εταιρείας».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]