Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τι τις ήθελαν στη νέα κυβέρνηση τις εξαγγελίες για τη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων; Συμφορά!! Όχι για τα τεκμήρια που ουσιαστικά αποτελούν τον ορισμό του παραλογισμού, αλλά για τη νοοτροπία του Έλληνα που πάλι θυμήθηκε πως το γρασίδι του γείτονα είναι πιο πράσινο από το δικό του. Δεδομένων των αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά και αποφάνθηκε πως ο Έλληνας δε θα αποβάλει ποτέ μα ποτέ τις κομματικές παρωπίδες… δε θα αναγνωρίσει ποτέ την προσπάθεια για αλλαγή από όπου και αν προέρχεται και δεν έχει διάθεση να προχωρήσει παρακάτω. Περίεργο… έφτασα 30 για να καταλάβω τι φταίει που μένουμε ακόμα και σήμερα βαλτωμένοι αναπτυξιακά.

Στα του οίκου μας τώρα, ως κλάδος έχουμε υποφέρει από την αποπνικτική φορολόγηση και τις δυσβάσταχτες εισφορές. Είναι δεδομένο. Οποιαδήποτε εξαγγελία με μια υπόνοια ελάφρυνσης, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, μας φαντάζει ως όαση στην έρημο. Και έτσι είναι…

Είτε ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής έβγαζε 8.000 ευρώ τον χρόνο, είτε 100.000 ευρώ τον χρόνο, τα τεκμήρια ήταν κάτι που πάντα μας προκαλούσε πονοκέφαλο κάθε Ιούνιο, καθώς τρέχαμε να σώσουμε τα άσωστα για την ‘’πολυτελή μας ζωή’’. Δηλαδή, τιμωρούμασταν για το σπίτι που τολμάμε να μένουμε, το γραφείο που τολμάμε να δουλεύουμε, το αυτοκίνητο που τολμάμε να χρησιμοποιούμε ως εργαλείο δουλειάς καθώς και τον ηλεκτρονικό μας εξοπλισμό που τολμήσαμε να πάρουμε με δάνειο από τον Κωτσόβολο, επειδή εκσυγχρονίσαμε την επιχείρηση μας ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού. Θέλω να πιστεύω ότι ως κλάδος χαιρετίζουμε παρόμοιες εξαγγελίες και ότι εφόσον εφαρμοστούν στην πράξη, θα έχουμε ένα λιγότερο αγκαθάκι στην χιλιοταλαιπωρημένη τσέπη μας. Ο Έλληνας πολίτης έχει ανάγκη τον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο… έχει ανάγκη τον θεσμό της ασφάλισης. Οποιοδήποτε αποπνικτικό μέτρο φορολόγησης, δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα του κλάδου μας. Από την άλλη, οποιαδήποτε φορο-ελάφρυνση η οποία συμβάλλει στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, είναι άκρως καλοδεχούμενη… όχι μόνο από εμάς αλλά και από κάθε Έλληνα φορολογούμενο που θέλει να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε άμεση ανάγκη από οξυγόνο από οποιαδήποτε “μπουκάλα”, δίχως τεκμήριο. Είναι επιτακτική ανάγκη. Απλά και κατανοητά. Καλό μήνα!

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος

Ασφαλιστικός Σύμβουλος

konstantinou.asfaleies@gmail.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]