Παρουσιάστηκε το μοναδικό βιβλίο για την εφαρμογή της IDD στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 παρουσιάστηκε στην Αθήνα το νέο βιβλίο της Insurance Innovation με τίτλο «Οδηγία IDD, ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» με συγγραφέα την οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών.

Το βιβλίο προλόγισαν οι κ.κ. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α & Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλ. Διαμεσολάβησης Ε.Ε.Α και Ελένη Γρυπάρη, Επίτιμη Πρόεδρος Π.Σ.Α.Σ & M.D.R.T και Μέλος Επιτροπής του Ε.Ε.Α οι οποίοι μίλησαν για τις αλλαγές που επιφέρει η IDD σε συνδυασμό με την  αναμενόμενη τροποποίηση του Εθνικού Δικαίου και αναφέρθηκαν στο εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο της κας Χαμπάκη.

Η κ. Μυρτώ Χαμπάκη κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα συγκινητικής ομιλίας της ανέφερε πως «μετά τις έννοιες του Solvency II και της GDPR που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επίπονες στην εφαρμογή  για τον κλάδο μας,  η Οδηγία IDD φαντάζει λιγότερο τεχνική μεν, αλλά καθόλου απλή στην πράξη αφού δεν αποτελεί μια εσωτερική άσκηση ετοιμότητας των εταιριών. Επηρεάζει άμεσα την σχέση όλης της αλυσίδας των πωλήσεων με τον καταναλωτή αλλά και τη σχέση των εταιριών με τα δίκτυα πωλήσεων.» Επίσης αναφέρθηκε στους λόγους που την ώθησαν να γράψει το βιβλίο αλλά και στο γεγονός ότι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση είναι απαραίτητες στο αναδυόμενο περιβάλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του σήμερα.

Ο εκδότης του βιβλίου και Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στο εκδοτικό έργο της Insurance Innovation και στους λόγους που η εταιρεία επενδύει στην γνώση και στην επιμόρφωση για τον ασφαλιστικό κλάδο. Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ο στόχος μας με αυτή την έκδοση ήταν απόλυτα συγκεκριμένος. Θελήσαμε να δώσουμε στον κάθε ενδιαφερόμενο (ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στέλεχος ή ιδιοκτήτη ασφαλιστικής επιχείρησης) έναν πρακτικό οδηγό ο οποίος θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί με μια ματιά ποιες είναι οι αλλαγές που επιφέρει η IDD στην καθημερινότητα της εργασίας του.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου καθώς και δημοσιογράφοι από τον κλαδικό τύπο.

Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής & αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE.

Παρακολουθήστε την ομιλία της Μυρτώς Χαμπάκη:

 

Δείτε από το παρακάτω link όλες τις ομιλίες της παρουσίασης.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL5sTRPQzTCevx92LdRey2mEIno5ZUhMDu

 

Χορηγοί επικοινωνίας του βιβλίου:

InsuranceForum.gr – Insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – Asfalisinet.gr – underwriter.gr – euro2day.gr – sofokleousin.gr – reporter.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αποτελεί ένα πρακτικό Οδηγό για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η Οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Με τη χρήση κατανοητής γλώσσας και με δομή που συμβαδίζει με τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου, το βιβλίο προσεγγίζει  τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσυμβατική ενημέρωση, την σύγκρουση συμφερόντων, την οργάνωση και την διακυβέρνηση των καναλιών διανομής και των προϊόντων καθώς και των απαιτήσεων επιμόρφωσης, καταλληλότητας και αξιοπιστίας.

Στόχος του βιβλίου είναι να περιγράψει εν συντομία, αλλά ουσιαστικά, το πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την 1η Οκτωβρίου 2018 – την ημερομηνία σταθμό για την οριστική υιοθέτηση του νέου πλαισίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο καθώς και για παραγγελίες  στο www.insuranceinnovation.gr/publications

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 2315 311282 – 2312 201003 info@insuranceinnovation.gr

2018-06-07 Μυρτώ Χαμπάκη παρουσίαση βιβλίου_

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]