Παράταξη Μαρλαφέκα: Ιδού τα οικονομικά στοιχεία για το Επιμελητήριο! Πως βελτιώθηκε η εικόνα του παρά την κρίση

Είναι προφανής η προσπάθεια κάποιων να εντάξουν, ανεπιτυχώς, τα θέματα οικονομικής διαχείρισης του Επιμελητηρίου Αχαΐας στις επικείμενες εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης του Φορέα.

Τα στοιχεία δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ορθή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του Επιμελητηρίου σε τράπεζες, στο διάστημα της θητείας της σημερινής διοίκησης:

Την 31η Δεκεμβρίου 2011 παραλάβαμε τα ταμειακά διαθέσιμα  878.499,56 €

Την 31η Δεκεμβρίου 2012 και αφού είχε προηγηθεί το «κούρεμα του PSI (με απώλεια ευρω 306710) τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε ευρώ 499.711,18 €

Στην συνέχεια και ενώ οι συνδρομές κατέστησαν μη υποχρεωτικές που είχε σαν αποτέλεσμα απώλεια ευρώ 200.000 € το 2014, κατορθώσαμε με σωστή και συνετή οικονομική διαχείριση να επαναφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στο ποσόν των ευρώ 699.013,22 € που είναι το υπόλοιπο την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Που σημαίνει πως βελτιώσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα κατά  327.000 €, παρά το γεγονός ότι υλοποιήσαμε δεκάδες δράσεις που είχαν στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην περιοχή όπως συνεχή συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, Achaia Values, culture and shopping, Achaia Fest, Patras IQ και πολλές άλλες που θα παρουσιασθούν αναλυτικά στον απολογισμό μας.

Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, καθώς ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και κυρίως από το Υπουργείο Οικονομίας που είναι ο εποπτευόμενος φορέας του Επιμελητηρίου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η σημερινή διοίκηση πορεύτηκε με απόλυτο σεβασμό στους πόρους του Φορέα μας, αναγνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι τεράστιες. Το επιβεβαιώνουν οι ομόφωνες αποφάσεις που συνοδεύουν τα οικονομικά στοιχεία του Επιμελητηρίου, τα οποία είναι διαθέσιμα με πλήρη ανάλυση σε κάθε μέλος του και θα παρουσιαστούν εκτενώς στην συζήτηση για τον απολογισμό.

Με αυτές τις αρχές και τις αξίες θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στη νέα Επιμελητηριακή θητεία. Γιατί πιστεύουμε ότι η γκρίνια και η μιζέρια δεν έχουν θέση σε έναν Φορέα που ιδρύθηκε το 1836 για να μελετά τα προβλήματα που απασχολούν την οικονομία της περιοχής, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και υποβοήθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σε κάθε κακόβουλη φήμη, εμείς θα απαντάμε με στοιχεία. Με τα στοιχεία μιας διάφανης και απολύτου νομιμότητας διαχείρισης και διοίκησης που ασκήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, επιδιώκοντας πάντα την υποστήριξη των μελών του Επιμελητηρίου μας.

Πηγή: dete.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]