Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ επενδύθηκαν σε υπηρεσίες insurtech το 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ οι παγκόσμιες επενδύσεις στο Insurtech μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018, το Ηνωμένο Βασίλειο είδε πέρυσι τα προγράμματα insurtech να προσελκύουν επενδύσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ- από τα 792 εκατομμύρια δολάρια που ανακοίνωσε η βρετανική ασφάλιση το 2017.

“Η διαχείριση των απαιτήσεων και ο διαχωρισμός των υπηρεσιών και των διαδικασιών ήταν μαγνήτες για επενδύσεις το 2018 και αναμένω ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο επικεφαλής του ασφαλιστικού τομέα της KPMG UK Simon Ranger.

“Συναρπαστικές τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν την ασφάλιση, αλλά θα είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε την πλήρη δυναμική τους, εφόσον οι επιχειρήσεις αφομοιώνουν ακόμη τις βασικές δυνατότητες.”

Σύμφωνα με την έκθεση The Pulse of Fintech 2018 της KPMG, το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησε την ηγετική του θέση στην Ευρώπη, καθώς αντιπροσώπευε τα μισά από τα κορυφαία 10 deals fintech.

“Είναι βέβαιο ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο τομέας του insurtech έχει ακμάζουσα πορεία”, πρόσθεσε ο Ranger. “Βλέπουμε την αγορά τόσο ώριμη όσο λίγες.». Εν τω μεταξύ, ο Will Pritchett, επικεφαλής για θέματα Insurtech στην KPMG Global, σχολίασε: “Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωράει σταθερά, καθώς η κυβέρνησή μας και οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να κατασκευάζουν γέφυρες Fintech με την Ασία, προκειμένου να μειώσουν τα ρυθμιστικά εμπόδια και να στηρίξουν την ανάπτυξη σε έναν κόσμο μετά τον Brexit.”

Η KPMG δήλωσε ότι η Ασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση στις επενδύσεις insurtech το 2019, χάρη εν μέρει σε παραδοσιακούς ασφαλιστές με έδρα την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ήπειρο για να δοκιμάσουν εναλλακτικές ασφαλιστικές προσφορές.

Αντωνόπουλος Αντώνης

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]