Πάει για “κλείσιμο” ή θα πέσει “άκυρο” στη συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τι θα κάνει η Fοsun

Στην πιο κρίσιμη φάση της εισέρχεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στον όμιλο της Exin Group και στο επενδυτικό σχήμα που αρχικά στήριξε και κέρδισε τον διαγωνισμό από την κινεζική Fosun, πριν από έξη μήνες.

Τώρα, έξη μήνες μετά, αρχίζει πλέον να μετατρέπεται σε ένα επενδυτικό “θρίλερ” καθώς στην πορεία φαίνεται να κόλλησε η διαδικασία με τον φάκελο της εξαγοράς για έγκριση από την εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τελευταίο “επεισόδιο” ήταν οι φήμες που κυκλοφόρησαν προ ημερών για είσοδο στο σχήμα της Exin, για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Pimco ή και άλλων επενδυτικών funds ώστε να καταστεί δυνατή η κατάθεση του φακέλου στην εποπτική αρχή μέχρι την άλλη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, που φαίνεται να είναι καταληκτική ημερομηνία για την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας εξαγοράς, ώστε να μπουν μπροστά οι διαδικασίες έγκρισης από την εποπτεύουσα αρχή των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση τα σενάρια είναι διάφορα αλλά πιο επικρατέστερο είναι να κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες από την πωλήτρια Τράπεζα, που είναι η Εθνική Τράπεζα, όχι για επανάληψη του διαγωνισμού αλλά για διαπραγμάτευση με τον δεύτερο του πρώτου διαγωνισμού που είναι η κινεζική Fosun.

Aυτό σημαίνει ότι oι Κινέζοι πρέπει να είναι έτοιμοι να μπουν ξανά στο παιχνίδι, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν.

Πάντως, πληροφορίες των τελευταίων ημερών θέλουν τους Κινέζους της Fosun να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και μάλιστα να αναζητούν άλλη ασφαλιστική εταιρία που είναι ήδη στην Ελλάδα.

Πηγή: asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]