Πάφος: Ολοένα και αυξάνονται οι διαστάσεις της απάτης με τα εικονικά δυστυχήματα

Ολοένα και νέα στοιχεία σχετικά με τα εικονικά δυστυχήματα στην Πάφο που φαίνεται να στήνονταν από κάποιους, με στόχο την λήψη μεγάλων χρηματικών ποσών ως αποζημιώσεων από ασφαλιστική εταιρεία, προκύπτουν κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση από τις αστυνομικές αρχές της υπόθεσης. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του PafosNet αναφέρουν ότι από τα νέα στοιχεία προκύπτει ότι η απάτη με τα εικονικά δυστυχήματα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι αρχικώς εκτιμήθηκε, με δεκάδες οχήματα που είναι ασφαλισμένα στην εν λόγω εταιρεία να φέρονται εμπλεκόμενα σε υποθέσεις εικονικών δυστυχημάτων και με την απάτη να διαδραματίζεται επίσης για περισσότερα χρόνια από όσα είχε αρχικώς εκτιμηθεί.

Το ασφαλιστικό στέλεχος κατέθεσε φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία βάσει των οποίων για δεκάδες δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν οχήματα που ανήκουν στο πορτφόλιο της εταιρείας και για τα οποία έγιναν αιτήσεις αποζημιώσεων, υπάρχουν πλέον καταθέσεις φερομένων ως εμπλεκόμενων που τονίζουν ότι ουδέποτε ενεπλάκησαν σε τέτοια δυστυχήματα. Υποστηρίζει επίσης ότι από την διερεύνηση των υποθέσεων προκύπτει μεγάλος αριθμός δυστυχημάτων ή ζημιών που καλύπτονται από τα συμβόλαια, οι συνθήκες των οποίων χαρακτηρίζονται τουλάχιστον «πολύ περίεργες».

Οι υποθέσεις χρονολογούνται για μια δεκαετία και βάσει των όσων υποστήριξε στην καταγγελία του ο λειτουργός της ασφαλιστικής εταιρείας η προώθηση των υποθέσεων αυτών δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ενεργό εμπλοκή ή τα «στραβά μάτια» κάποιων εντός της εταιρείας, όπως επίσης και εξωτερικών συνεργατών της που έχουν σχέση με την διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η καταγγελία υποβλήθηκε όπως ανέφερε στην Αστυνομία το εν λόγω στέλεχος και στο Χρηματιστήριο Κύπρου, αφού η ασφαλιστική είναι εισηγμένη σε αυτό και το εύρος της ισχυριζόμενης απάτης επηρεάζει εμφανώς τα οικονομικά δεδομένα του οργανισμού.

Οι έρευνες της Αστυνομίας άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, τόσο στην Πάφο, όσο και στη Λευκωσία.

Πηγή: pafosnet.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]