ΟΜΙΛΟΣ ICAP – Νέο ρεκόρ εσόδων για το 2018

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, τα Έσοδα  του Ομίλου για το 2018,  τα Μερίδια Αγοράς στους περισσότερους Κλάδους που δραστηριοποιείται, καθώς και  τα περιθώρια κέρδους, σημείωσαν ουσιαστική βελτίωση. Έτσι, τα αθροιστικά Έσοδα των εταιρειών ICAP έφτασαν τα €87,54 εκατομμύρια, που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του Ομίλου, πετυχαίνοντας οργανική αύξηση €4,23 εκατ. ή 6,3% από το 2017.

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν το 2018, ειδική μνεία χρήζουν, μεταξύ άλλων στις Υπηρεσίες  BusinessInformation & CreditRisk, που ενισχύθηκαν με νέα προϊόντα & υπηρεσίες όπως η τραπεζική υπηρεσία ICAPRisk.Profiler και η πρωτοποριακή μεθοδολογία για την απόδοση Αξιολογήσεων Πιστοληπτικής Ικανότητας σε ελληνικές Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας. Παράλληλα, εξελίχθηκαν οι εφαρμογές ΙCAPData.Prisma και Credit.Eye και D&BHoovers καθώς και η πλατφόρμα ICAP.B2B. Συνολικά, εξυπηρετήθηκαν 121.000 Business Reports και 425.000 Alert Reports ενώ εκπονήθηκαν 49 Κλαδικές Μελέτες. Η ICAP Databank, εμπλουτίστηκε στην Ελλάδα, με στοιχεία για 1,4 εκατ. Επιχειρήσεις, δηλαδή για το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών στο Γ.Ε.ΜΗ. Στην ελληνική αγορά η ICAP, ανέλαβε σημαντικά νέα έργα, για μεγάλες Τράπεζες. Πολύ αποδοτική ήταν και η ανάπτυξη τoυ Ομίλου στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, αλλά και στην νέα αγορά της Κύπρου.

Ειδική αναφορά αξίζει και στην πολύ καλή απόδοση των υπηρεσιών PeopleandEmploymentSolutions που ηγούνται στις αγορές Επιλογής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και δανεισμού Ανθρώπινου Δυναμικού. Το 2018, πάνω από 1.500 στελέχη συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και αναπτύχθηκε το πρόγραμμα DiplomaonCreditRiskManagement.400 στελέχη εξυπηρετήθηκαν μέσω της υπηρεσίας Οutplacement, ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικά έργα επιλογής με την τοποθέτηση 450 στελεχών σε σημαντικές εταιρείες. Οι Υπηρεσίες Διάθεσης Προσωπικού σημείωσαν σημαντική αύξηση Εσόδων και κύριων πελατών ιδιαίτερα στον χώρο του IT Staffing, στις Τηλεπικοινωνίες, στον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και στις Τραπεζικό τομέα. Ο αριθμός των εργαζομένων που μισθοδοτεί η ICAP αλλά εργάζονται στους χώρους πελατών μας έφτασε τους 2.800.

Σημαντική πρόοδο πέτυχε και ο Τομέας Συμβούλων καθώς ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία έργο NPLs για τις ΜΜΕ σε μεγάλη Τράπεζα καθώς και πολλά έργα: GDPR, Trustee and CRO, Compensation Management. Ανέλαβε επίσης Έργο Πιστοποίησης Λογαριασμών για τα Tαμεία Γεωργίας, αλλά και δύο συμβάσεις στο Δήμου Αθηναίων για το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και οι υπηρεσίες ContactCenter, τόσο σε επίπεδο οικονομικής απόδοσης όσο και στους δείκτες (KPIs) εμπειρίας του πελάτη, ισχυροποιώντας τη θέση του στην αναπτυσσόμενη αγορά των Τηλεπικοινωνιών. Τέλος, σημειώνεται ότι η 100% θυγατρική του Ομίλου, ΚύκλοςΑ.Ε. συνεχίζει τη πετυχημένη της πορεία στη Διαχείριση Απαιτήσεων και σύντομα αναμένει την έγκριση της αίτησής της για Άδεια Διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά:  «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που και το 2018, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για την Χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα Έσοδα μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες  και  ανθρώπους.  Για το 2019, που θα γιορτάσουμε τα 55 χρόνια μας,  θέτουμε ένα πολύ φιλόδοξο στόχο για τις Εταιρείες ICAP να πραγματοποιήσουν αθροιστικά 100 εκ. Έσοδα. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί 1.100 άτομα για την μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]