Όλη η αλήθεια πίσω από τον αποκλεισμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Κεντρικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Με μία αποκαλυπτική επιστολή που απέστειλε σε όλα τα κλαδικά μέσα, το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει όλη την αλήθεια που βρίσκεται πίσω από τον αποκλεισμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απο το περιβόητο πρόγραμμα ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ επιδότησης.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται όλο το ιστορικό από την αρχική προκήρυξη του εν λόγω προγράμματος, οι επιστολές που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Συνδέσμου και του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα καθώς και όλες οι ενέργειες που έγιναν αλλά και συνεχίζουν να γίνονται από το Δ.Σ του Σ.Δ.Α.Ε για την στήριξη ενός επαγγελματικού κλάδου που δέχεται πιέσεις εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή ότι το τελευταίο διάστημα περιήλθαν στην αντίληψη του Συνδέσμου μας κάποιες διαμαρτυρίες από συναδέλφους οι οποίες αφορούν στον αποκλεισμό του κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τα προγράμματα ΕΣΠΑ,  θα θέλαμε να μάθετε όλη την αλήθεια πίσω από το συγκεκριμένο θέμα , προκειμένου να μην υπάρχουν αιχμές ή να παρουσιάζεται διαστρεβλωμένη εικόνα των γεγονότων.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε την πρώτη περιφέρεια που προκήρυξε το πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19».

Ο Σ.Δ.Α.Ε, όπως πιθανώς ήδη να γνωρίζετε από προηγούμενες ενημερώσεις μας,  αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα της μη συμπερίληψης των ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Μάλιστα πολύ έγκαιρα, με Δελτίο Τύπου στις 30/10/2020 ενημέρωσε τους συναδέλφους με ημερομηνίες και στοιχεία για τις κινήσεις στις οποίες προέβη προκειμένου να επιλυθεί το τόσο σημαντικό ζήτημα. Στην εν λόγω ανακοίνωση μάλιστα, υπήρχαν και όλες οι επιστολές που είχε λάβει αφενός η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και αφετέρου το αρμόδιο Υπουργείο.

Το επόμενο διάστημα και αφού το εν λόγω πρόγραμμα είχε «κλείσει» χωρίς να πάρει παράταση, κάτι που προξενεί εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι πολλοί φορείς το είχαν ζητήσει επίμονα, αρκετές Περιφέρειες της χώρας προκήρυξαν αντίστοιχο πρόγραμμα.

Σε αρκετές από αυτές, δεδομένης της πίεσης που είχε ασκήσει ο Σ.Δ.Α.Ε στο αρμόδιο Υπουργείο καθώς και μέσω στοχευμένων κινήσεων μέσω της ομοσπονδίας που ανήκει (ΠΟΑΔ), το πρόγραμμα συμπεριέλαβε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Μάλιστα, και προκειμένου να προλάβουν να γίνουν οι ανάλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι αντίστοιχοι Περιφερειάρχες έδωσαν έως και 3 παρατάσεις στα προγράμματα.

 

Από τα ανωτέρω, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως αν ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας είχε παρατείνει για μερικές εβδομάδες το πρόγραμμα στήριξης είναι σχεδόν βέβαιο πως ο κλάδος μας θα είχε προλάβει να ενταχθεί και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για του λόγου το αληθές και επειδή ως Σύνδεσμος θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σήμερα δημοσιεύουμε την επιστολή που αποστείλαμε προσφάτως στον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την απάντηση που λάβαμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι τους επόμενους μήνες θα προκηρυχθούν νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ο Σ.Δ.Α.Ε συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες πιά και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να μην αποτελούν «κλάδο που δεν επλήγη τον τελευταίο χρόνο».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]