Όλη η αλήθεια για τις συμβάσεις της ΝΝ Ασφαλιστικής στο The Insurer που κυκλοφορεί

Η ασφαλιστική αγορά της χώρας πλέει σε ταραγμένα ύδατα από τη στιγμή που στα μέσα του καλοκαιριού μέρος των συνεργατών της ΝΝ αρνήθηκε να υπογράψει τις νέες συμβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες περιείχαν όρους που αντιτίθενται στις διατάξεις του Ν.4583/18. Και ενώ οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις καλά κρατούν, εξώδικος διαμαρτυρία κατέφθασε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την ασφαλιστική εταιρεία «NN Hellas» να δηλώνει πως τηρεί και εφαρμόζει το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Η δημοσιογραφική ομάδα του insuranceforum.gr δημοσιεύει για πρώτη φορά στο The Insurer ένα πλήρες αφιέρωμα γύρω από το θέμα των συμβάσεων με δηλώσεις φορέων της Αγοράς, ξεκαθαρίζοντας το τι υποδεικνύει ο νόμος του κράτους σχετικά με τις συναλλακτικές σχέσεις των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, με τον Ν. 4583/2018, άρθρο 5 παρ. 3 δόθηκε λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν κυρίως οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι αποκλειστικής συνεργασίας, όταν μία Ασφαλιστική Εταιρεία κατήγγελλε τη σύμβασή τους. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση με την εισαγωγή του Άρθρου 5 που αφορά στις συναλλακτικές σχέσεις των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων, κέρδισε συγκεκριμένα δικαιώματα τα οποία αφορούν:

  • στην καταβολή προμηθειών μετά τη λύση σύμβασης μεταξύ ασφαλιστικής επιχείρησης και του ασφαλιστικού πράκτορα ή του συντονιστή ασφαλιστικών πρακτόρων
  • στην καταβολή προμηθειών σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για αξιόποινες πράξεις
  • στην καταβολή προμηθειών σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας, θανάτου και συνταξιοδότησης

Στο πρώτο τεύχος του The Insurer διατυπώνεται με σαφήνεια και ακρίβεια το κείμενο της νομοθεσίας για τις συμβάσεις εργασίας των διαμεσολαβητών. Ήδη όλες οι Εταιρείες εναρμονίζουν τις συμβάσεις τους και περιλαμβάνουν όσα ο Νόμος ορίζει. Ωστόσο, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, η ασφαλιστική εταιρεία «ΝΝ Hellas» προχώρησε σε καταγγελία συμβάσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δε δέχθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση της εταιρείας.

Τι ισχύει με τη σύμβαση της εταιρείας της ΝΝ Ασφαλιστικής; Ταυτόχρονα, τι δήλωσαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ε., Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου και ο Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Α.Σ.;

Γίνετε συνδρομητής και διαβάστε όλες τις απαντήσεις στο The Insurer Που κυκλοφορεί.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]