Ο ΠΣΕΑΔ με νομικό σύμβουλο στην Βουλή για την κρίσιμη συζήτηση σχετικά με την οδηγία της Εφόρου.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση των εκπροσώπων του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ο ΠΣΕΑΔ θα βρίσκεται στην Βουλή την ερχόμενη Τρίτη μέσω του νομικού του συμβούλου προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του και να δώσει την μάχη για τα δίκαια αιτήματά του.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Αγαπητοί φίλοι,

Με πολλές προσπάθειες έχουμε καταφέρει να φέρουμε το θέμα με την Οδηγία της Εφόρου στη Βουλή για συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη, όπως η ημερήσια διάταξη που ακολουθεί παρακάτω. Σημείο 3.

Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και προετοιμαζόμαστε πολύ προσεκτικά για την καλύτερη παρουσίαση των θέσεων μας, με την βοήθεια του νομικού μας συμβούλου, που θα είναι παρών για να δώσουμε την μάχη.
Θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη και αφού ολοκληρωθεί η μεγάλη αυτή προσπάθεια μας και ποια θα είναι η απόφαση της Βουλής, θα δούμε τα παρακάτω βήματα. Στο σύνδεσμο μας, είτε το ξέρετε είτε όχι, εμείς εργαζόμαστε σκληρά και με συνέπεια προς κάθε κατεύθυνση για το κοινό συμφέρον.
Αυτά βεβαίως εν αναμονή και της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ζητούμε από όλους ψυχραιμία , ζητούμε να αποφεύγονται τα περιττά λόγια και συζητήσεις επιζήμιες. Θέλουμε όλους δίπλα μας και όχι απέναντι μας γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ίσα ίσα που προσπαθούμε να σώσουμε τα χαρτοφυλάκια και το μέλλον όλων. Δεν μπορεί κανένας να προχωρά όταν του βάζουν βαρίδια στα πόδια, γιατί απλά δεν πάει πουθενά.
Σας θέλουμε δίπλα μας για να αναβαθμίσουμε το επάγγελμα μας έτσι όπως ορίζει η Ευρώπη.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ημερήσια διάταξη: Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα συνεδριάσει την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

 • 9.00 π.μ. 1. Η αναγκαιότητα εξεύρεσης μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας και η παροχή κινήτρων για την επίτευξη ενεργειακών εξοικονομήσεων.
  (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση του βουλευτή κ. Άγγελου Βότση).
  (2.10.2017).
  (Αρ. Φακ. 23.04.034.340-2017).
  (Έναρξη της συζήτησης)
 • 9.45 π.μ. 2. Η ανάγκη άρσης της ισχύουσας διάκρισης, η οποία δημιουργήθηκε από τη μη ένταξη όλων των πελατών της ΑΗΚ οι οποίοι πάσχουν με πολλαπλή σκλήρυνση, στην ειδική διατίμηση 08.
  (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Κώστα Κώστα, Αντρέα Φακοντή, Χριστάκη Τζιοβάνη και Σκεύης Κούτρα Κουκουμά).
  (17.1.2017).
  (Αρ. Φακ. 23.04.034.021-2017).
  (Συνέχιση της συζήτησης)
 • 10.15 π.μ. 3. Πλαίσιο εξουσιών, αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της Εφόρου Ασφαλίσεων σε σχέση με τους ασφαλιστικούς πράκτορες και τις ασφαλιστικές εταιρείες και εξέταση των καταγγελιών για τη μη τήρηση και κατάχρηση του εν λόγω πλαισίου από μέρους της Εφόρου Ασφαλίσεων.
  (Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άννας Θεολόγου και Γεώργιου Παπαδόπουλου).
  (2.10.2017).
  (Αρ. Φακ. 23.04.034.330-2017).
  (Έναρξη της συζήτησης)


Σημ.: Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πρώτο θέμα εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομικών, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου (ΣΕΜΗΕΚ), του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, του ΕΤΕΚ και των εργοδοτικών οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.


Για το δεύτερο θέμα κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών, του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών, του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών Λεμεσού, του Συνδέσμου Στήριξης Νεφροπαθών και της Παγκύπριας Ένωσης Αιμοδιαλυόμενων Νεφροπαθών.


Για το τρίτο θέμα κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομικών, η Έφορος Ασφαλίσεων, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]