Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ενημερώνει τα μέλη του για την οδηγία περί είσπραξης και απόδοσης ασφάλιστρων

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με ανάρτηση του στην επαγγελματική σελίδα ενημέρωσης των μελών του στο facebook, τοποθετέιται όσον αφορά την οδηγία περί είσπραξης και απόδοσης ασφάλιστρων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΕΑΔ:

” Όλοι γνωριζετε το κείμενο που απεστάλη απο την έφορο υπό μορφή Οδηγίας για την είσπραξη και απόδοση ασφαλίστρων με μπλοκ των εταιριών, εντός επτά ημερών. Και μάλιστα υπό την απειλή διώξεων. Η έφορος ασφαλίσεων δεν εχει το δικαίωμα έκδοσης ΟΔΗΓΙΩΝ που να αφορούν το συγκεκριμένο ειδικά θέμα -άρθρο 386(1) αλλά και κανονισμός 44-. Δηλαδή αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κανονισμό, ο οποίος απαραίτητα θα πρέπει να κατατεθεί και να εγκριθεί απο την Βουλή. Επιπλέον παραβιάζονται όλες οι συμβάσεις μας που ελεύθερα συζητήσαμε και υπογράψαμε με τις εταιρίες καταστρατηγώντας τον ελεύθερο ανταγωνισμό, παραβιάζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιωματα μας για εργασία με όποιανδηποτε εταιρια επιθυμούμε και πολλά άλλα.
Όλοι γνωριζετε πως αυτή η Οδηγία θα αφορά μόνο τους διαμεσολαβητές και όχι τις ασφαλιστικές εταιρίες. Όλοι καταλαμβαίνετε τι χάος και αναρχία θα επικρατήσει στην αγορά.
Μετα απο κουραστικές και θυελλώδεις συνεδρίες τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και των αρμόδιων επιτροπών του συνδέσμου, γνωματεύσεις και πλήρεις επεξηγήσεις απο τον νομικό μας σύμβουλο το ΔΣ αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Άμεση προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της εφόρου και ακύρωση της Οδηγίας. Ήδη δώθηκε εντολή στον νομικό μας σύμβουλο για καταχώρηση προσφυγής του ΠΣΕΑΔ σαν πρώτου ενδιαφερόμενου σωματείου. Προσπαθεια και στόχος μας ειναι να δωθεί η δικαιολογία σε εσάς να προσφύγετε στην δικαιοσύνη κάτω απο τον σύνδεσμο. Όμως αυτο δεν αρκεί. Σύμφωνα με τις νομικές γνωματεύσεις που εχουμε, έννομο συμφέρον για τις προσφυγές έχετε αποκλειστικά εσείς οι διαμεσολαβητές των οποίων τα ζωτικά και οικονομικά συμφέροντα και η ίδια η ύπαρξη θα λέγαμε, απειλούνται. Επειδή ομως υπάρχει περίπτωση να παγοποιηθει η εφαρμογή της Οδηγίας μόνο για όσους εχουν καταθέσει προσφυγές, όλοι θα πρέπει να υπογραψουμε μαζικά για να εξασφαλίσουμε ότι η Οδηγία δεν θα εφαρμοστεί, μεχρι την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου. Η διαδικασία πως θα γίνει αυτο καθώς και απαντήσεις στα ερωτήματα σας θα συζητηθούν στην συγκέντρωση που ετοιμάζουμε μεσα στην βδομάδα αυτή.
2. Άμεση καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
3. Επιστολή στον προϊστάμενο Υπουργό των Οικονομικών εκθέτοντας το όλο ζήτημα όπου καλείται να αποσύρει την οδηγία, με κοινοποίηση στην έφορο ασφαλίσεων
4. Συντονισμένες επαφές απο επιτροπή μας με όλες ανεξαίρετα τις ασφαλιστικές εταιρίες για συζητήσεις σε μια προσπαθεια να αντιληφθούν την αναστάτωση που θα προκαλέσουν στην αγορά, αν επιμείνουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου όπως και των άλλων που εχουν υπόψην, και που εμείς δεν γνωριζουμε ακόμα. Πληροφορίες μας λένε για άμεση ακύρωση συμβολαίων αν δεν εχουν εξοφληθεί στην περίοδο που μας δίνεται, την μείωση των προμηθειών και βεβαίως την ενδεχόμενη υφαρπαγή των χαρτοφυλακίων όλων των διαμεσολαβητων.
5. Σύγκληση έκτακτων ενημερώσεων προς όλους, όπως επίκειται εντός της βδομάδας για συζήτηση και ανάλυση του σκεπτικού των πιο πάνω ενεργειών που θα σας ζητήσουμε να ακολουθήσετε.
6. Οργάνωση δημοσιογραφικής διάσκεψης όπου θα εκτεθούν όλα τα ζητήματα για να ενημερωθούν οι καταναλωτές. Το πρόβλημα δεν ειναι μόνο η καταστροφή του κλάδου της διαμεσολάβησης αλλα και η κακομεταχείριση των καταναλωτών, που θα ειναι έρμαια στα χέρια των ασφαλιστικών εταιριών.
Αυτά προς το παρών και έπεται συνεχεια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]