Ο ένας στους τέσσερις δεν μπορεί να έχει επαρκή θέρμανση

Η Eurostat παρουσιάζει νέα στοιχεία για το επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για την δυνατότητα επαρκούς θέρμανσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 25,7% αδυνατεί λόγω της οικονομικής του κατάστασης, να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του. Δηλαδή, σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει μια αξιοπρεπή διαβίωση του χειμερινούς μήνες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Eurostat, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μέση τιμή 1,025 ευρώ/λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο.

Inability-to-keep-home-warm-2017

Ταυτόχρονα, το 2017, ο μέσος πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να θερμανθεί ευκολία, εφόσον μόλις το 7,8% του πληθυσμού της δήλωσε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να θερμάνει επαρκώς το σπίτι του. Το συγκεκριμένο ποσοστό, είχε φτάσει στο 11% το 2012 και μειώθηκε σταδιακά μέσα στα επόμενα έτη.

Την πρώτη θέση στην λίστα καταλαμβάνει η Βουλγαρία με 37%, με την Λιθουανία να ακολουθεί με 29%, και την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 26%. Τους ακολουθούν η Κύπρος με 23% και η Πορτογαλία με 20%. Αντίθετα, τις χαμηλότερες θέσεις στην λίστα καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Αυστρία.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]