Νέο σκάνδαλο διαρροής από το Facebook: 600.000.000 κωδικοί λογαριασμών προσβάσιμοι σε 20.000 υπαλλήλους

Το facebook παραδέχθηκε ότι οι κωδικοί πρόσβασης 600 εκατομμυρίων χρηστών του είχαν αποθηκευτεί στους εσωτερικούς διακομιστές του χωρίς κρυπτογράφηση και ως εκ τούτου εκτέθηκαν στους 20 χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας. Καθησυχάζει βέβαια, πως το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί. Το μπλογκ KrebsOnSecurity που ασχολείται με θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο  αποκάλυψε πρώτο το νέο σκάνδαλο της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας έδωσε την πληροφορία ότι είχαν αποθηκευτεί χωρίς κρυπτογράφηση, σε απλό κείμενο, οι κωδικοί 200-600 εκατομμυρίων χρηστών.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο ενός συνηθισμένου ελέγχου ασφαλείας. Οι περισσότεροι από τους κωδικούς ανήκαν σε χρήστες του Facebook Lite, μιας εκδοχής του app της πλατφόρμας η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους σε περιοχές με χαμηλής ταχύτητας Ίντερνετ. Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει όλους τους χρήστες του Facebook Lite, του Facebook και του Instagram.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: αυτούς τους κωδικούς δεν τους είδε ποτέ κανένας εκτός του Facebook και δεν βρήκαμε τίποτα μέχρι σήμερα που να υποδηλώνει ότι κάποιος εκ των έσω τους χρησιμοποίησε καταχρηστικά», τόνισε στην ανακοίνωσή της. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα διαρροής καθώς πριν από μήνες χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών εξαιτίας ενός προβλήματος ασφαλείας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]