Νέοι κανόνες συμπεριφοράς για να εισέλθεις στις εγκαταστάσεις των Lloyd’s

Οι Lloyd’s του Λονδίνου έχουν βρεθεί στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, για λόγους που η ασφαλιστική βιομηχανία θα προτιμούσε να μην είναι γνωστή. Με βάση αυτές τις εξελίξεις τα συνδικάτα τα οποία μέχρι τώρα απασχολούσαν μόνο μία γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο τη Dame Inga Beale, αναμένεται να παρουσιάσουν επίσημα έναν νέο κώδικα συμπεριφοράς αυτή την εβδομάδα.

Αναφερόμενο ως “εκσυγχρονισμένο”, το αναθεωρημένο πακέτο κανόνων συμπεριφοράς θα απαγορεύει ειδικά την είσοδο στις εγκαταστάσεις των Lloyd’s σε άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ ή παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Η πηγή της Sunday Telegraph σημείωσε επίσης, ότι και η κακή συμπεριφορά θα οδηγεί στην απαγόρευση εισόδου. Επιπλέον, όπως αναφέρεται και από τους Financial Times, το εσωτερικό μπαρ του κτηρίου θα μετατραπεί σε καφετέρια.

Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg Businessweek δημοσίευσε το αμφιλεγόμενο άρθρο “The Old Daytime-Drinking, Sexual-Harassing Ways Are Thriving at Lloyd’s” όπου 18 γυναίκες αναφέρθηκαν σε γεγονότα σεξουαλικής παρενόχλησης που περιελάμβαναν επιθέσεις μεθυσμένων ανδρών διευθυντών, όχι απαραίτητα εντός των φυσικών ορίων των Lloyd’s.

Από τότε, οι Lloyd’s ανακοίνωσαν ένα ισχυρό σχέδιο δράσης που αποσκοπεί στην εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος τόσο για το εργατικό δυναμικό όσο και για τους οργανισμούς που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω των συνδικάτων. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη δημιουργία ανεξάρτητης διαχείρισης και εμπιστευτικού καναλιού για την αναφορά ακατάλληλης συμπεριφοράς.

“Ένα από τα πράγματα που έχει καταστεί σαφές από τον Τύπο και από μεμονωμένες συνομιλίες που πολλοί άνθρωποί μας είχαν είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάποιος εμπιστευτικά να κάνει την αναφορά του για οποιοδήποτε άσχημη συμπεριφορά”, αναφέρει ο επικεφαλής financial officer των Lloyd’s John Parry. «Έτσι, σχεδιάζουμε έναν ανεξάρτητο μηχανισμό – που θα μπορούσε να είναι τηλέφωνο, ιστοσελίδα, ή κάτι άλλο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αναφέρουν αυτές τις περιπτώσεις».

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]