Νέα κρούσματα με επιτήδειους απατεώνες, που εξαπατούν ηλικιωμένους ως δήθεν ασφαλιστές (asfalisinet.gr)

Φαίνεται οτι η ιδιότητα του ασφαλιστή είναι ιδιαίτερα «δημοφιλής» σε επιτήδειους απατεώνες που εξαπατούν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους και σε περιοχές διάφορων επαρχιακών πόλεων ,παρουσιαζόμενοι ως δήθεν «ασφαλιστές», με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα.

Όπως προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο μέσα στον Ιούνιο καταγράφηκαν τρία κρούσματα εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών δύο στην περιοχή των Τρικάλων και μία στην πόλη της Ναυπάκτου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr παρ’ όλο που τις τελευταίες μέρες έχουν εξαρθρωθεί αρκετές σπείρες απατεώνων στην περιοχή των Τρικάλων, κάποιοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να αναστατώνουν πολίτες με νυχτερινά τηλεφωνήματα παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή τους ασφαλιστές που υποτίθεται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την «ασυλία» των συγγενών τους, φυσικά με το… αζημίωτο!

Δυο ηλικιωμένοι γονείς πείστηκαν ότι τα παιδιά τους είχαν μπλέξει και προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν για να τα σώσουν! Ο ένας έδωσε στο κύκλωμα 8.000 ευρώ και ο άλλος 2.000 ευρώ και, όταν κατάλαβαν πως είχαν εξαπατηθεί, κατέφυγαν στην Ασφάλεια που ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες.

Επίσης, μία ακόμα περίπτωση παρόμοιας απάτης, σύμφωνα με το protothema.gr, έγινε και στην πόλη της Ναυπάκτου όπου δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο πλησίασαν την 74χρονη γυναίκα ενώ περπατούσε και η γυναίκα συστήθηκε ως υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας και γνωστή του γιου της. Την έπεισε ότι το παιδί της μπορούσε να εισπράξει μέσω τράπεζας 3.000 ευρώ, αν η ίδια συμπλήρωνε κάποια έγγραφα και πλήρωνε 350 ευρώ ως εγγύηση και η ηλικιωμένη επιβιβάστηκε στο όχημά τους για να την πάνε στο σπίτι της.

Εκεί, τους έδωσε τελικά 400 ευρώ αλλά, στο διάστημα που η 74χρονη έψαχνε τα χρήματα, το ζευγάρι ξετρύπωσε τα χρυσαφικά της, τα οποία άρπαξε και έσπευσε να εξαφανιστεί!

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]