Μήνυμα των ξένων επενδυτών δια στόματος Prem Watsa

Μηνύματα για τις προσδοκίες και τις προθέσεις των ξένων επενδυτών αναμένεται να έλθουν την εβδομάδα αυτή από τον μεγαλομέτοχο της Eurobank, Prem Watsa, στην ετήσια γενική συνέλευση της Fairfax στο Τορόντο του Καναδά στις 21 Απριλίου.

O επικεφαλής της Fairfax αναμένεται να βρεθεί και στην Αθήνα, προσκεκλημένος του ΣΕΒ, στα τέλη Μαίου.

Η τελευταία επίσκεψη του Prem Watsa στην Αθήνα, οπότε είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης,  ήταν τον Ιανουάριο του 2016, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Τότε, ο μεγαλοεπενδυτής της Eurobank είχε αναφέρει ότι η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. “Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας, με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της”, είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Fairfax.

Σημειώνεται ότι πέραν της Eurobank, η Fairfax έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξαγοράσει την Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties), την Praktiker Hellas, το 80% της Eurolife Ασφαλιστικής, ενώ κατέχει σημαντικά ποσοστά στον όμιλο Μυτηλιναίου, στη Jumbo και στη Σαράντης. Υπενθυμίζεται ότι όταν τo 2015, η Fairfax συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας της, τα οποία γιόρτασε στην Ελλάδα, ο κ. Watsa είχε κάνει λόγο για ορατούς κινδύνους στις αγορές, ενώ για την Ελλάδα είχε υποστηρίξει πως “θα έρθει η ώρα για κέρδη”.

Τα κέρδη αυτά στα οποία προσβλέπουν όλοι οι ξένοι επενδυτές, έχουν ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την  επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Μέσω αυτών θα προσελκυσθούν οι απαραίτητες ξένες επενδύσεις που είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την ύφεση και να εισέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]